Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinnans oroande sms – före mordet

Polisens teori: Offren i Vallentuna rånmördades
Paret hittades döda i den lantligt belägna villan i Vallentuna kommun.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Vännerna slog larm till polisen på onsdagen – kort därefter gjordes fyndet
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
På fredagen vädjade polisen till allmänheten om tips och iakttagelser.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Enligt uppgifter utreder polisen ett misstänkt rånmord. Tidigare i år sålde mannen en fastighet för 14 miljoner kronor.
Foto: Janne Åkesson / Swepix
Vännerna slog larm till polisen på onsdagen – kort därefter gjordes fyndet
Foto: Daniel Ingmo

Kvinnan utsågs till årets glädjespridare i den lokala tennisklubben.

Den gångna helgen skulle hon spela klubbmästerskap med efterföljande middag – men dök aldrig upp.

Till slut blev kamraterna så oroliga att de kontaktade polisen.

Kort därefter hittades kvinnan och hennes sambo mördade i hemmet.

Det var i onsdags kväll som polisen hittade ett sambopar – en man i 60-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern – döda i en lantligt belägen villa i Vallentuna kommun.

Sedan dess utreds händelsen som ett misstänkt dubbelmord.

Några gripanden har ännu inte gjorts och på fredagen gick polisen ut och vädjade om tips och iakttagelser som kan leda utredningen framåt.

Särskilt intresserade är man av det mördade parets bil – en vit Skoda – som hittats parkerad i närheten av en träningsanläggning på Carl Bondes väg i Norrtälje.

 – Vi genomför dörrknackning i området och vill få så mycket information och iakttagelser som möjligt om den här bilen, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen.

Hade tennismatch – dök inte upp

Kvinnan i samboparet hade ett stort tennisintresse och under de senaste åren har hon varit aktiv i Vallentuna Tennisklubb. Hon spelade och tränade varje vecka, hade regelbunden kontakt med flera andra medlemmar och förra året utsågs hon till ”årets glädjespridare”.

Redan den gångna helgen fick kamraterna i Vallentuna tennisklubb en indikation på att allt inte stod rätt till.

– Hon var en av våra bästa damspelare och i lördags skulle hon ha varit med och spelat två finaler i klubbmästerskapet. Sedan skulle vi ha en rolig kväll med middag som hon och hennes sambo var anmälda till, säger Niclas Berglund, verksamhetsansvarig på tennisklubben.

Han fortsätter:

– Men hon dök inte upp.

Vännerna besökte huset – slog larm

En timme innan den första matchen fick hennes medspelare ett kortfattat sms om att hon var magsjuk. Efter det lämnades alla kontaktförsök från tenniskamraterna obesvarade.

Niclas Berglund säger att han uppfattade kvinnans meddelande som okaraktäristiskt.

– Det var ett nytt märkligt beteende. Det är ju bara teorier, men i efterhand har vi fått känslan att det kanske inte var hon som skrev sms:et. Eller att det skedde under hot. Att det hade hänt något redan då.

I takt med att dagarna gick växte oron.

– På tisdagen var det ett par som var ute vid deras hus. Dörren var låst och bilen var borta. Vi hoppades att det var något naturligt. Dagen efter fick vi veta att hon inte hade varit på jobbet heller och då var det en av oss som ringde polisen, säger Niclas Berglund.

”De var goda människor”

Efter beskedet att kvinnan och hennes sambo hittats döda i villan råder sorg i tennisklubben.

– Hon bidrog med en god stämning med sin positiva inställning till livet och genom sitt sätt att vara, säger Niclas Berglund.

Om sambon säger han:

– Tennis var inte hans intresse, men han fanns ofta med och stöttade henne. Han engagerade sig och stod på läktaren och hejade. De var goda människor och var väldigt fina mot varandra.

Enligt uppgifter som Aftonbladet tidigare har rapporterat utreder polisen ett möjligt rånmotiv. Minst en av dem ska ha skjutits till döds och vapen ska ha hittats i villan.

För ett halvår sedan sålde mannen fastigheter, delar av en släktgård, för 14 miljoner kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.