Kvinnan hittad vid liv – tre släktingar gripna

Hittades ensam i en lägenhet i Sundbyberg, enligt Expressens uppgifter.
Foto: Janne Åkesseon/Swepix

Kvinnan som fördes bort från ett skyddat boende har nu hittats – ensam i en lägenhet i Sundbyberg, enligt Expressens uppgifter.

Tre av hennes släktingar har gripits.

I familjen finns en lång historik av anklagelser om våld och barn som blivit tvångsomhändertagna.

Kvinnan har under en lång tid levt under hot och därför gömts på ett skyddat boende. I helgen lyckades hennes släktingar, enligt Expressens uppgifter, få reda på var hon befann sig.

Föreståndaren för boendet fick ett hotfullt mejl från en anonym avsändare som använde ett hotmail-konto.

Skyddsboendet flyttade då kvinnan och kontaktade polisen.

Släktingarna lyckades även spåra det nya boendet och misstänks ha kidnappat henne därifrån.

Nu har hon hittats.

Insatsstyrkan slog till

Polisens insatsstyrka gick in i en lägenhet i Sundbyberg under torsdagseftermiddagen och hittade henne där, enligt uppgifter. Hon var då ensam.

Tre av hennes släktingar har nu gripits, enligt Expressens uppgifter. Ytterligare släktingar är misstänkta.

– Vi kan bekräfta att kvinnan är återfunnen och att flera personer är anhållna misstänkta för människorov, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

I familjen finns en lång historik av misstänkt våld och hedersproblematik.

Kvinnans pappa, som är en av de gripna, anklagades redan 2009 för att ha varit våldsam mot henne och syskonen som då blev tvångsomhändertagna.

Han förklarade redan då att barnens mamma inte kunde skiljas från honom eftersom deras religion inte tillåter det och enligt pappan kunde ”inte ett tingsrättsbeslut ändra på det”.

Varit misstänkt för mordplaner

Under årens lopp har han flera gånger fått kontaktförbud efter trakasserier mot socialtjänsten. Han har förbjudits ta kontakt med socialtjänstens medarbetare som han blivit arg på under vårdnadsutredningen.

Pappan har också varit misstänkt för stämpling till mord och mordförsök vid olika tillfällen men friats och fått skadestånd. Nu är han och två andra släktingar gripna efter det misstänkta människorovet.

I utredningen finns uppgifter om att pappan bland annat med våld stoppat dottern från att spela fotboll.

En av de gripna släktingarna är tidigare dömd för misshandel av kvinnor i familjen. Upprinnelsen var en diskussion om huruvida kvinnan som fördes bort i helgen skulle bära slöja.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.