Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna skottskadades vid inspelning av rap-video

Kvinnan skottskadades vid inspelningen av en musikvideo på Ingarö.Foto: Google maps

En kvinna ska ha blivit skottskadad under en inspelning av en rapartists musikvideo i Stockholms skärgård där illegala, skarpladdade vapen användes.

Rapartistens låtar ska ha spelats miljontals gånger, enligt Aftonbladet. 

Nu är artisten efterlyst och polisen slog under natten till mot en bostad i jakten på mannen, skriver tidningen. 

– Jag kan bekräfta att allt tyder på att det har varit en inspelning på den aktuella platsen, säger åklagare Jonas Bergendal.

Under natten mot söndagen upptäcktes en skottskadad kvinna i 20-årsåldern av en ambulansbil på Ingarö i Stockholms skärgård. 

Kvinnan fördes till sjukhus med skottskador i armen och ambulanspersonal larmade polis. 

Under söndagen lokaliserade polisen brottsplatsen: en fastighet på Ingarö.

Skarpladdade vapen i videon

Kvinnan ska ha blivit skottskadad i samband med att en rapmusikvideo, där det förekom skarpladdade illegala vapen, spelades in, enligt uppgifter till Aftonbladet. 

Tidningen rapporterar att polisen beslagtagit inspelat material som visar hur maskerade personer poserar med vapen i en video till en rapartist vars låtar spelats miljontals gånger. 

Kvinnan ska ha fungerat som kameraman under inspelningen när personerna lekte med vapnen och sedan råkade skjuta henne i ena armen av misstag, enligt Aftonbladets uppgifter. 

Två anhållna

Två personer greps inledningsvis skäligen misstänkta för försök till mord, vara en senare släpptes och den andre anhölls.

Natten till tisdag anhölls ytterligare en person, en man, berättar åklagare Jonas Bergendal.

Enligt Aftonbladet har en ung man natten till tisdag gått in på en polisstation i Stockholmsområdet och berättat att det var han som avlossade skottet som träffade kvinnan.

– Brottsrubriceringarna gällande båda anhållna är grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada, säger åklagare Jonas Bergendal.

– Det finns massa uppgifter om var som har hänt. Som det verkar så är det flera personer som har varit på den här platsen.

Under tisdagen rapporterar Aftonbladet vidare att rapparen är efterlyst av polisen och att polisen även slagit till mot en bostad i Stockholmsområdet i jakt på artisten. Men denne var då inte på plats.

Åklagaren bekräftar för tidningen att ännu en person har anhållits, misstänkt för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada.  

Vet du mer om händelsen? Tipsa oss!

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Brott i Sverige 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.