Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna misstänks ha mördat Tinderdejt – lockade ut honom

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (Brå).
Kvinnan myser med Tinderdejten före mordet – till höger en bild från en övervakningskamera på kvinnan.Foto: Polisen

En ung kvinna anklagas för att ha lockat ut en Tinderdejt och mördat honom tillsammans med fem män.

– Vi matchade på Tinder och började träffas, berättar kvinnan i polisutredningen.

– Hon var förtjust i honom, säger hennes mamma.

I början av november hittas den unge mannen död i sin lägenhet på Skönsmon i Sundsvall. Stora mängder blod i trapphuset och hans bostad vittnade om ett kraftigt våld.

I samma stund som polisen lämnade dödsbudet till den mördade mannens familj fick mordutredarna upp ett hett spår efter de misstänkta mördarna. Offrets familj hade förstått att han träffat en kvinna via dejtingappen Tinder en tid före mordet men han hade varit blyg och ville inte att hon skulle träffa föräldrarna.

Mannen hade sagt Tinderdejtens namn och uppgett ungefär var hon bodde. Han hade också skickat några bilder på henne till sin mamma.

Bilderna lämnades över till polisens mordutredare. På en kärleksfull bild ser de ut att mysa tillsammans i en soffa men en stund före mordet tar förhållandet slut.

Kvinnan blir misstänkt i mordutredningen och hennes telefon avlyssnas. När hon senare grips berättar hon att hon gick till mannen tillsammans med några andra under mordnatten.

– Vi matchade på Tinder och började träffas och inledde ett förhållande, uppger kvinnan i ett polisförhör.

Kvinna och kniven som hittades i närheten av mordplatsen.Foto: Polisen

Även kvinnans mamma berättar i polisförhör om dotterns förhållande med Tinderdejten.

– Hon var förtjust i honom och hon har sagt att han var snäll, säger kvinnans mamma.

”Hon lockade ut Tinderdejten”

Hennes nya pojkvän, som inte följde med till exet under mordnatten, uppger i ett polisförhör att det var upprörda känslor i sällskapet och att de tog med sig vapen.

På väg till Tinderdejten skickade hon ett meddelande till honom:

– Det är bara jag, jag vill prata, skriver hon.

20 minuter var hon framme och skickade ett nytt meddelande:

– Är hos dig nu. Du kan inte bara dissa mig. Det var du som velat snacka hela tiden.

Kvinnan säger själv i polisförhör att hon inte vågar berätta vad som hände utanför exets bostad. Hon nekar till brott.

En annan man som är med i sällskapet säger i ett polisförhör att kvinnan ”lockade ut” mannen ur trapphuset och att de tre andra i sällskapet ”gömde sig”. När offret kom ut från trapphuset hoppade de tre andra männen på honom och knivskär honom. Själv ska han och kvinnan ha tittat på utan att ingripa.

Åklagaren: Fem mördade tillsammans

Samtliga fem – kvinnan, mannen som säger att han bara tittade på och de tre männen som enligt hans berättelse överföll mannen – åtalas nu för mord. Kvinnan är 25 år och männen är mellan 19 och 25 år gamla.

Enligt kammaråklagare Jens Göransson har de fem ”tillsammans och i samförstånd berövat NN livet genom att tilldela honom ett flertal slag mot huvud och kropp samt ett flertal hugg med ett skarpkantat tillhygge mot bål och ben”.

Den mordåtalade kvinnan, som tidigare är ostraffad, uppger i en personutredning att hon haft problem med bland annat missbruk av cannabis, amfetamin och kokain en tid före mordet. Men hon berättar också om en fritid där hon umgåtts med vänner och gått i kyrkan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.