Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna döms för att ha drivit bordell – 15 årig flicka utnyttjad

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet.
Polisen nystade under förra året upp en stor bordellhärva, där verksamheten bland annat bedrevs på Östermalm i Stockholm.Foto: POLISEN
Drygt 25 kvinnor från Rumänien misstänktes ha utsatts, och den yngsta var bara 15 år gammal.Foto: POLISEN

Polisen nystade under förra året upp en stor bordellhärva, där verksamheten bland annat bedrevs på Östermalm i Stockholm.

Drygt 25 kvinnor från Rumänien misstänktes ha utsatts, och den yngsta var bara 15 år gammal.

Nu döms en kvinna i 30-årsåldern för grovt koppleri och människohandel.

Polisen spanade på nätet och upptäckte sexannonser, och bordellhärvan kunde nystas upp. Under ett års tid såldes mellan 25 och 30 kvinnor, de flesta från Rumänien, på olika adresser i Stockholmsområdet, enligt misstankarna. Verksamheten bedrevs bland annat på Östermalm. 

För att få fram bra bevis monterade polisen även upp en dold kamera i ett trapphus utanför en av lägenheterna. Ett stort antal misstänkta sexköpare fångades på bild. 

Då polisen slog till greps en man misstänkt för att ha drivit verksamheten. Under utredningen avled han, men en kvinna i 30-årsåldern åtalades för grovt koppleri och människohandel.

Polisen spanade på nätet och upptäckte sexannonser, och bordellhärvan kunde nystas upp. Under ett års tid såldes mellan 25 och 30 kvinnor, de flesta från Rumänien, på olika adresser i Stockholmsområdet, enligt misstankarna. Verksamheten bedrevs bland annat på Östermalm.Foto: POLISEN
För att få fram bra bevis monterade polisen även upp en dold kamera i ett trapphus utanför en av lägenheterna. Ett stort antal misstänkta sexköpare fångades på bild.Foto: POLISEN

Behövde pengar till en operation

Det yngsta offret var bara 15 år gammalt. I domen går att läsa att den åtalade kvinnan ”vid ett stort antal tillfällen diskuterat olika frågor med bäring på NN:s låga ålder och noterat att hon därmed kunde förväntas locka fler kunder”.

En annan av kvinnorna som utsattes berättade för tingsrätten att hon kom till Sverige eftersom hon behövde pengar för att genomgå en operation. Hon berättade även hon nu gått vidare i livet och att hon försökt att förtränga ”episoden” i Sverige.

En annan av kvinnorna som utsattes berättade att hon under fem veckor i Sverige tjänade omkring 20 000 euro.

Kvinnan i 30-årsåldern nekade till brott, men döms nu för tre fall av människohandel och grovt koppleri. Straffet blir fyra års fängelse.

Hon ska även utvisas och får inte återvända till Sverige på fem år.

Även två män åtalades för sexköp. Även de döms, och straffet blir dagsböter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.