Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En död efter knivskärning utomhus – misstänkt mord

En man i 35-årsåldern har dött efter att ha blivit knivskuren i ett bostadsområde i Grängesberg.
En man i 35-årsåldern har dött efter att ha blivit knivskuren i ett bostadsområde i Grängesberg.
Strax efter klockan sju under fredagskvällen kallades flera polispatruller till ett bostadsområde i Grängesberg.Foto: Jimmy Danielsson, Foto-Mike
Efter en stor polisinsats kunde två misstänkta gärningspersoner gripas.Foto: Jimmy Danielsson, Foto-Mike

En man i 35-årsåldern har dött efter att ha blivit knivskuren i ett bostadsområde i Grängesberg.

Två personer i 50- och 60-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkta för mord.

– En man född 1985 är avliden. Ärenden är inlett som mord och åklagaren har tagit över ärendet, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen.

Strax efter klockan sju under fredagskvällen kallades flera polispatruller till ett bostadsområde i Grängesberg i Ludvika kommun. Enligt polisen fick de ett larm om att ett grovt brott ska ha skett, alldeles i närheten av en pizzeria. 

Enligt SOS Alarm rörde det sig om en knivskärning, rapporterade Dalarnas tidningar tidigare. 

En man i 35-årsåldern avliden - två anhållna

Senare under fredagskvällen kunde polisen bekräfta att en man i 35-årsåldern har avlidit. Polisen har efter detta inlett en förundersökning om mord.

Två personer anhölls sent på fredagskvällen sannolika skäl misstänkta för mord på en person född 1985.

De anhållna personerna är i 50- och 60-årsåldern, enligt Åklagarmyndigheten.

Åklagarmyndigheten bekräftar också att någon form av stickvapen har använts.

– Två personer är gripna och ärendet är överlämnat till åklagaren. Polisen håller på och underrättar anhöriga, och det pågår en teknisk undersökning, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen i Gävle.

”Grannarna berättade om mordet”

En boende i området var inne i sitt hus när han plötsligt genom fönstret såg en polisbil som bromsade in och ställde sig med blåljusen på mitt i vägen. 

– Då gick jag ut för att kolla vad som hände och såg en grå Citroën mellan två polisbilar. I baksätet på ena polisbilen satt en äldre kvinna och på marken i mitten satt en man som polisen senare plockade in i sin bil, säger han och fortsätter:

– När jag sedan pratade med mina grannar fick jag höra att det var en person som låg knivmördad ungefär 200 meter därifrån.