Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Känd festfixare döms för våldtäkt av 14-åring

Hotade att sprida nakenbilder – krävde pengar.

Mannen i 50-årsåldern är en känd festfixare i Stockholms nöjesliv.

Nu döms han till två och ett halvt års fängelse för att ha våldtagit och misshandlat en 14-årig pojke.

När pojken inte längre ville träffas hotade mannen att sprida nakenbilder på honom om han inte betalade.

Under flera decennier har mannen i 50-årsåldern varit en profilerad festfixare i sin genre.

Hösten 2018 fick han kontakt med en då 14-årig pojke på dejtingappen Grindr. De träffades sedan vid flera tillfällen och hade sex. I förhör har pojken berättat att han hamnade i en situation där han kände att han inte kunde säga nej.

När pojken slutligen klargjorde att han inte ville träffas längre blev tonen från mannen mer aggressiv. Han började kräva pengar och hotade pojken med att sprida nakenbilder på honom om han inte betalade.

Pojken flydde från möte

I augusti 2019 stämde de ny träff. Pojken hade samlat ihop pengarna som mannen krävde och premissen var att han skulle få se bilderna och att de skulle raderas.

Men i förhör har pojken berättat att mötet tog en vändning. Mannen grep tag i honom och försökte handgripligen tvinga honom till sex. Genom att krångla sig ur sin tröja bröt sig pojken fri och sprang från platsen i bar överkropp. Där mötte han en kvinna som hjälpte honom att kontakta hans familj samt polisen.

Nyligen hölls rättegången i Solna tingsrätt.

På fredagen dömdes festfixaren till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn, misshandel samt kontakt för att träffa barn i sexuellt syfte.

Mannen döms mot sitt nekande. Han medger att han haft kontakt med pojken men har sagt att de endast har ”hånglat” med varandra. Förutom pojkens historia motsägs det påståendet av mannens egna sms, enligt rätten.

Rätten: ”Mycket pojkaktigt intryck”

I sms till pojken har han bland annat skrivit:

”Rimligt ändå var ju jätte längesen vi hadde sex. Om inte du har haft sex med nån annan så har vi båda väntat 1 månad.”

”Om du vill ha en liten paus sen och träffas en snabbis i bilen så kan jag hela dan.”

Pojken har uppgett att han är 16 år, men är i själva verket 14. Under rättegången försökte försvaret så tvivel om huruvida pojkens ålder egentliga ålder stämmer överens med den uppgivna. I domen skriver tingsrätten att pojken gett ”ett mycket pojkaktigt intryck med späda axlar och endast en antydan till fjunmustach, man får snarast bilden av ett barn och inte en tonåring.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.