Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Känd svensk artist frias – åtalades för misshandel

Nu frikänns mannen • Hävdar att han försvarade sig
Domen mot artisten meddelas i dag i Stockholms tingsrätt. Här syns han med sin advokat Robin Söder under rättegången i slutet av september.
Foto: Fredrik Sjöshult
Domen meddelas i Stockholms tingsrätt i dag.
Foto: MAGNUS HALLGREN/DN/TT / DN TT NYHETSBYRÅN

En känd svensk artist åtalades i somras för misshandel.

Artisten har erkänt att han slog kvinnan i ansiktet men har hävdat att han försvarade sig från slag ifrån ex-flickvännen mot bland annat huvudet. 

Nu frikänns mannen från misstankarna om misshandel av Stockholms tingsrätt.

Artisten erkänner att han slog kvinnan i ansiktet under ett bråk i januari i år men säger att det var fråga om nödvärn eftersom han säger att ex-flickvännen slog honom i bakhuvudet och ryggen. 

– Hon puttade mig och då sa jag ”snälla slå inte”. Jag slår aldrig någonsin någon med en smocka. Slaget var bara en reaktion på det som hänt, berättade artisten under rättegången.

Mannen frikänns nu från misstankarna om misshandel av Stockholms tingsrätt.

I domen hänvisar tingsrätten till ett samtal som spelats in av artisten direkt efter bråket, där han säger att hon slagit honom i huvudet. Domstolen anser att samtalet och ytterligare ett inspelat samtal i kombination med andra vittnesmål styrker att artisten har befunnit sig i en nödvärnssituation som har uppstått hastigt när han mottagit slag. 

Att i det läget försvara sig med ett slag mot ansiktet är enligt tingsrättens bedömning av omständigheterna ”inte uppenbart oförsvarligt.”  

Det var i slutet av januari i år som den misstänkta misshandeln skedde i centrala Stockholm. Artisten tillbringade helgen i kvinnans lägenhet, och när han skulle lämna uppstod ett bråk som slutade med att artisten slog henne i ansiktet.

Helgen hade varit fylld av konflikter och när artisten skulle lämna kvinnans bostad tog han med sig sitt musikinstrument. I tingsrätten berättar kvinnan att hon då försökte putta ut honom ur sin lägenhet.


Artisten nekar till brott

Se också:

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.