Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Känd artist häktad misstänkt för stämpling till människorov

Begärd häktad – förnekar brott.
Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Han är en av Sveriges mest kända artister.

Tidigare har han kopplats till ett ökänt kriminellt gäng.

Artisten har nu nu häktats, misstänkt för på sannolika skäl stämpling till människorov.

Offret är en av en annan känd artist, enligt Expressens uppgifter.

– Han greps i Stockholm på nyårsafton vid klockan 23. Vi har inte hittat honom förrän nu, säger kammaråklagare Anna Stråth. 

Det var i våras som bilder där en framgångsrik artist blev misshandlad och rånad publicerades i sociala medier och fick mycket stor spridning.

Polisen har, erfar Expressen, fått uppgifter om att artisten fördes bort av ett 15-tal maskerade män som pistolhotat, knivrispat och rånat honom. Bland annat kom gärningsmännen över smycken och en Rolexklocka.

Efteråt misstänks de ha försökt utpressa offret: Om han inte betalade miljonbelopp skulle bilderna från förnedringen läckas på nätet.

Artisten häktad

Nu har en annan artist – en av Sveriges mest kända – häktats misstänkt för på sannolika skäl stämpling till människorov.

Artisten har varit anhållen i sin frånvaro sedan 1 december och greps på nyårsafton klockan 23.00, enligt handlingar som lämnats in till tingsrätten. Han har fått en försvarare och är för närvarande frihetsberövad på arresten i Flemingsberg.

– Han greps i Stockholm på nyårsafton vid klockan 23. Vi har inte hittat honom förrän nu. Vi har letat efter honom, säger kammaråklagaren Anna Stråth.

Hur ställer han sig till anklagelsen?

– Han förnekar brott.

Den misstänkte artisten har dokumenterade kopplingar till ett av Stockholms mest ökända kriminella gäng.

I häktningsframställan framgår det att kammaråklagaren anser att det finns risk för att artisten ska avvika från eventuell lagföring, att han ska undanröja bevis ”eller på andra sätt försvåra utredningen” och ”fortsätta sin brottsliga verksamhet”.

Gängkoppling

Artisten som utsattes för kidnappningen har inte velat medverka i polisutredningen. Han har lämnat en hälsning till sina fans med budskapet att vem som helst kan råka ut för att bli kidnappad och misshandlad.

Sedan tidigare är flera män häktade, på sannolika skäl misstänkta för människorov, rån och grov utpressning. Flera av dem ingår enligt Expressens uppgifter i ledarskiktet för det kriminella Vårbynätverket.

– Flertalet är från Vårbynätverket, men det är också personer som tillhör andra grupperingar, säger kammaråklagare Anna Stråth.

Expressen har talat med artistens advokat, som inte vill lämna någon kommentar.

Maj 2020: Känd artist utsatt för misstänkt människorov

4 maj 2020: Så här rapporterade Expressen om fallet i våras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.