Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

18-åring mördade med tejp – döms

Får nio års fängelse.
De två misstänkta mördarna – 18-åringen och 21-åringen – flydde Sverige två dagar efter mordet. 21-åringen är fortfarande efterlyst.Foto: Polisen
Foto: Google maps

20-åringen från Ånge blev överrumplad i hemmet, tejpades fast och misshandlades svårt.

Innan rånet var över tejpade gärningsmännen för luftvägarna – och lät honom kvävas till döds.

Nu döms en 18-åring till nio års fängelse för det brutala mordet.

Det var i december i fjol som flera män bröt sig in hos en 20-åring i Ånge i Västernorrland.

Mannen blev hotad med pistol, fasttejpad i armar och ben och sparkad i huvudet och på kroppen. Under händelsen blev han även tejpad över luftvägarna och dog så småningom av kvävning.

Enligt polis och åklagare var händelsen ett rånmord där gärningsmannen lämnat platsen med klockor, datorer och andra värdesaker.

På måndagen meddelar Sundsvalls tingsrätt sin dom mot fyra män som står åtalade misstänkta för brott.

En misstänkt mördare på fri fot

En 18-åring, hemmahörande i Malmö, har pekats ut som ledande vid dådet. Han döms nu till nio års fängelse för mord, människorov, grovt rån samt en rad andra brott.

En 28-årig man döms till två år och sex månaders fängelse för rån. En 25-åring döms till ett år och nio månaders fängelse för medhjälp till grov stöld, övergrepp i rättssak och ringa narkotikabrott. En 78-åring döms till villkorlig dom för medhjälp till grov stöld.

Ytterligare en man misstänks för mord. En 21-årig man som flydde Sverige två dagar efter händelsen. Han reste då till Egypten och polisen har senare kunnat följa hans spår till Libanon. Han är internationellt efterlyst och häktad i sin utevaro.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.