Johanna Möller bedyrade utåt sina starka känslor för sina män, men vid en sinnesundersökning framkom att hon inte hade något "känslomässigt engagemang". Foto: OLLE SPORRONGJohanna Möller bedyrade utåt sina starka känslor för sina män, men vid en sinnesundersökning framkom att hon inte hade något "känslomässigt engagemang". Foto: OLLE SPORRONG
Johanna Möller bedyrade utåt sina starka känslor för sina män, men vid en sinnesundersökning framkom att hon inte hade något "känslomässigt engagemang". Foto: OLLE SPORRONG
Johanna Möller är skyldig till att ha mordanstiftan på sin make Aki Paasila, som hon sade sig älska. Foto: PRIVAT / PRIVATJohanna Möller är skyldig till att ha mordanstiftan på sin make Aki Paasila, som hon sade sig älska. Foto: PRIVAT / PRIVAT
Johanna Möller är skyldig till att ha mordanstiftan på sin make Aki Paasila, som hon sade sig älska.  Foto: PRIVAT / PRIVAT
Johanna Möller har bedyrat sin kärlek för Mohammad Rajabi, som hon under rättegången kallade för idiot. Foto: SVEN LINDWALLJohanna Möller har bedyrat sin kärlek för Mohammad Rajabi, som hon under rättegången kallade för idiot. Foto: SVEN LINDWALL
Johanna Möller har bedyrat sin kärlek för Mohammad Rajabi, som hon under rättegången kallade för idiot. Foto: SVEN LINDWALL

Johanna Möllers kärlekslögner

Publicerad

Johanna Möller påstod sig älska maken Aki Paasila, som hon försökte få mördad. Hon bedyrade även sina starka känslor för sambon Mohammad Rajabi på hemliga lappar hon skrev i häktet. 

Men enligt en liten sinnesundersökning har hon i själva verket ett förakt för män och har aldrig haft "något känslomässigt engagemang" för sina partners.

"Hej älskling, jag längtar efter dig så mycket", "Jag älskar dig så himla mycket" och "Din Johanna" - i början av häktestiden bedyrade 42-åriga Johanna Möller sina starka känslor för pojkvännen Mohammad Rajabi. Personalen beslagtog flera lappar med kärleksbudskap blandade med instruktioner om vad han skulle säga i polisförhör.

"Fått en del av mitt hjärta"

Trots att Mohammad Rajabi därefter valde att erkänna dödsattacken mot Johanna Möllers föräldrar, och gjorde slut med henne, svalnade inte känslorna - påstod hon. 

– Mohammad har fått en del av mitt hjärta och det kommer han alltid att ha, sa hon i rätten.

 

LÄS MER: Johanna Möller i brev – till angrepp mot familjen 

 

Johanna Möller sa sig även ha haft starka känslor för maken Aki Paasila, som hittades död i sjön Hjälmaren i augusti 2015. 

– Aki kunde vara helt underbar, sa hon i rätten och torkade tårarna med en näsduk. 

Då hon berättade om deras tillvaro brast det igen:

– Vi njöt av livet. 

På ett block i rättssalen hade hon skrivit: "Jag tycker det är så förbannat ledsamt att behöva bevisa att vi älskade varandra, att vi levde tillsammans."

"Hon visar inte känslor"

Men hennes starka känslor för männen var inte sanna, enligt den lilla sinnesundersökningen hon genomgått. "Trots ett uttalat förakt för män har hon levt i flera längre heterosexuella förhållanden, något som hon beskriver som ett sätt att försöka "passa in", men något känslomässigt engagemang förefaller hon aldrig ha haft i sina partners", finns att läsa.  

 

LÄS MER: Johanna Möllers bluff på psyket 

 

Då hon någon vecka efteråt ombands att redogöra för uppgifter som kommit fram under sinnesundersökningen, skrattade hon bara åt poliserna och sa att hon hade drivit med läkaren.

Och i rätten sa hennes mamma: 

– Hon visar inte känslor. Jag tror inte att hon har några känslor. 

Mohammad Rajabi ska aldrig ha haft några starkare känslor för Johanna Möller, enligt hans advokat Lars Jähresten:

– Han har förklarat att han inte har älskat henne på något sätt, men att de ändå inledde ett förhållande, har han tidigare berättat.  

Kallade Rajabi för idiot

I slutet av rättegången, då åklagaren pressade Johanna Möller för att få ett erkännande, var de vackra orden om Mohammad Rajabi borta. 

– Så åker han, idioten, ut till landet med någon kompis och gör det här.

 

LÄS MER: Det la Johanna Möller alla pengar på

 

Rätten fann dock att Johanna Möller är skyldig till mord och mordförsök på sin pappa respektive mamma i augusti förra året. Hon åtalades även för mord på Aki Paasila, och rätten fann att hon är skyldig till anstiftan och stämpling av mord på honom. Hon har hela tiden nekat till brott.

Nu genomgår både Johanna Möller och Mohammad Rajabi rättsmedicinska undersökningar. Rättegången ska återupptas den 7 augusti. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag