Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jesper, 24, mördades – polisens vädjan efter tips

Blev knivmördad bara några hundra meter från sitt nya hem.
Jesper knivhöggs bara några hundra meter från sitt nya hem i Helenelund i början av sommaren. Mördaren är fortfarande på fri fot.Foto: Janne Åkesson / Swepix
Jesper, som jobbade som elektriker, trivdes bra med jobbet och med sin nya lägenhet – när han plötsligt mördades en sommarkväll.Foto: TV3/Efterlyst
Jespers mamma Susanne berättar om hur hon fick beskedet från polisen mitt i natten i början av juni.Foto: TV3/Efterlyst
En minnesplats för Jesper, som aldrig hann fylla 25 år.Foto: TV3/Efterlyst
Jesper hade varit och badat under kvällen, och knivhöggs bara några hundra meter från hemmet.Foto: TV3/Efterlyst
Familjen medverkar i ”Efterlyst” eftersom de vill veta varför deras son blev mördad.Foto: TV3/Efterlyst
Nu vill polisen och familjen få hjälp från allmänheten för att kunna ta reda på vad som hänt.Foto: Janne Åkesson / Swepix
Chefsåklagare Peter Claeson tror det finns folk som har tips. Han vill nu att de tar kontakt med polisen.Foto: TV3/Efterlyst
1 / 9

Jesper, 24, hade precis köpt sin första lägenhet och trivdes bra.

Men sommarens första dag blev han knivmördad – bara några hundra meter från sitt nya hem.

Mördaren är fortfarande på fri fot.

– Vi är intresserade av uppgifter, säger chefsåklagaren Peter Claeson i TV3:s ”Efterlyst”.

I mars i år köpte Jesper, 24, sin första egna bostad i Helenelund i Stockholm.

Men han hann bara bo där i ett par månader.

Måndagen den 1 juni mötte Jesper upp några vänner för att åka och bada. Vid 21.30-tiden på kvällen blev han avsläppt i närheten av sin bostad och begav sig hemåt.

Jesper, 24, knivhuggen till döds

Men där – bara några hundra meter från hemmet – blev Jesper knivhuggen i bröstet.

En person som var ute och promenerade med sin hund slog larm, men 24-åringens liv gick inte att rädda.

I ”Efterlyst” berättar Jespers mamma Susanne att hon hade gått och lagt sig och surfade runt på nyheter när hon läste att en man i 25-årsåldern blivit knivhuggen i Helenelund.

– Då skriver jag ett sms till Jesper. ”Hej, det är mamma. Jag ville bara kolla att allt är okej, att du sover”. Så där som en hönsmamma gör ibland. Men jag tryckte aldrig på knappen för jag tänkte att jag måste någon gång låta honom få bli vuxen, säger Susanne i ”Efterlyst”.

Vid midnatt knackade poliser på. De berättade att Jesper hade avlidit på plats.

Polisen vill ha tips

Polisen har hållit över 400 förhör, sökt av området med metalldetektorer och hundar. Men man har ännu inte hittat någon gärningsman eller något motiv.

Nu vill polisen, och familjen, ha hjälp från allmänheten för att få svar.

– Vår utredning hittills har inte visat att det skulle finnas någon särskild hotbild eller att han skulle tillhöra någon kriminell gruppering. Det är klart att vi är intresserade av att få in uppgifter om det finns någon som har anledning att vilja Jesper illa, säger chefsåklagaren Peter Claeson till ”Efterlyst”.

Polisen vill också komma i kontakt med en person som sågs springa från platsen mot Stupvägen i anslutning till mordet. Personen ska ha haft varma och mörka kläder på sig mitt i sommarvärmen.

Skulle fylla 25 år

– Vi kan tycka att det borde finnas en person som gjort iakttagelser. Det var varmt ute, det var ljust ute och det finns uppgifter om att det var mycket folk på en gräsmatta i anslutning till där Jesper har gått förbi, säger Peter Claeson i TV3.

Jesper skulle nyligen ha fyllt 25 år.

– Man hade tänkt sig att fira det på ett helt annat sätt, kanske i hans första egna lägenhet. I stället kommer vi att få fira den på kyrkogården, säger mamman Susanne i programmet.

Efterlyst sänds klockan 20.00 i kväll, i TV3 och på Viaplay och Viafree.

 

Här tvingas hon begrava sitt barn • Hör mammans sorg och vädjan till politikerna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.