Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Influencern i blodigt bråk: ”Hotade slå sönder mig”

Alsaadi hade tiotusentals följare medan han var verksam som influencer.

Abbe ”Blattelito” Alsaadi och medfången låste in sig i cellen i åtta minuter – sedan kom de ut blodiga och blåslagna.

I förhör berättade de om ett slagsmål där stolar och en penna använts som tillhygge.

Nu har Kriminalvården lagt ner utredningen – eftersom de skyller på varandra.

Fram till i maj förra året var Abbe ”Blattelito” Alsaadi en populär influencer med tiotusentals följare på Snapchat och Instagram.

Fasaden på sociala medier rämnade när han häktades misstänkt för en rad olika brott. När den långa rättsprocessen var över hade han frikänts på den allvarligaste åtalspunkten – anklagelsen om att han mördat sin tidigare flickvän genom att injicera henne med tramadol.

Men 24-årige Alsaadi fälldes på en rad andra åtalspunkter och dömdes sammantaget till tre år och sex månaders fängelse.

Isolerades: ”Stört sig på mig”

Nu avtjänar han straffet på klass 1-anstalten Salberga.

Där sattes han nyligen i isolering efter ett våldsamt slagsmål på avdelningen.

På eftermiddagen den 12 oktober fångade övervakningskamerorna hur en medfånge gick in i Alsaadis cell. Åtta minuter senare sprang den dömde influencern ut ur cellen och aktiverade det väggfästa larmet.

Alsaadi vid Svea hovrätt.
Foto: FREDRIK SJÖSHULT

Efter händelsen hade båda männen tydliga tecken på att de hade varit i slagsmål, enligt Kriminalvården.

I förhör sa ”Blattelito” att det var den andre mannen som gått till attack:

– Han har stört sig på mig under en tid. Den här dagen hotade han mig med att han skulle slå sönder mig och slå ut mina tänder. På dagen hoppade jag runt och var som vanligt, då sa han att jag betedde mig som en liten flicka.

– Jag säger då – ”gör något eller gå ut ur mitt rum” varpå han svarar att jag inte kommer komma ut ur rummet levande.

– Sedan tar han stryptag på mig. Jag slår till armen och puttar bort honom. Då ser jag att han har en penna i handen som kommer mot mitt ansikte. Jag höjer min arm och får pennan där när han utdelar slag. Sedan tar han upp en stol som han kastar på mig, jag tar emot den men får den i huvudet. Därefter kastar jag stolen mot honom.

Den andre mannen har berättat en helt annan historia i sitt förhör. Enligt honom var det Abbe Alsaadi som inledde slagsmålet.

– Jag har inte rört honom. Jag bara försvarade mig när han försökte hugga mig. Jag puttade och höll upp händerna. Har han några skador har han förtjänat dem.

LÄS OCKSÅ: Därför frikänns ”Blattelito” Alsaadi från mordanklagelsen

Frikändes från mordanklagelsen

När de två männen skyllde på varandra gick det inte att utröna vem som gjort vad och Kriminalvården avslutade därför ärendet. Däremot framgår av dokument att Abbe Alsaaadi sattes i isolering i samband med händelsen.

”Det föreligger fara för annans säkerhet till liv eller hälsa [...] varför det är absolut nödvändigt att Alsaadi, Abbe placeras i avskildhet.”

I tingsrätten dömdes Abbe Alsaadi till 18 års fängelse för bland annat mord.

När han frikändes för mord i hovrätten sänktes straffet till tre år och sex månaders fängelse. Han fälldes för grov kvinnofridskränkning, misshandel i två fall, grovt vapenbrott, olaga hot i två fall, sexuellt ofredande, grovt förtal, förtal, ringa narkotikabrott, ringa dopningsbrott, egenmäktigt förfarande, och skadegörelse i fem fall.

Med regeln om villkorlig frigivning efter två tredjedelars avtjänat straff i beaktande kan Abbe Alsaadi släppas ut från fängelset i juli 2020.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.