Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hovrätten släpper fyra åtalade för Huddingemord

De sex män som åtalades för mordet fångades tillsammans på en övervakningskamera.
Foto: Polisen
Polis på brottsplatsen efter dödsskjutningen hösten 2021.
Foto: Janne Åkesson / Swepix

Fyra män som i tingsrätten dömdes till livstids fängelse för mordet på en pizzabagare i Huddinge har släppts ur häktet efter avslutad hovrättsförhandling.

– Min klient är nöjd och lättad, säger advokat Martin Persson, som försvarar en av männen.

Hösten 2021 blev en 47-årig pizzabagare ihjälskjuten i Huddinge. Polisutredningen visade att mannen hade lurats till mordplatsen genom ett sms.

I mars i år åtalades sex män för mord. Fyra av dem fälldes i tingrätten och dömdes till livstids fängelse. Tre av dem dömdes också till livstids utvisning. Domen överklagades till hovrätten. Efter att förhandlingen avslutats har rätten nu beslutat att alla fyra ska släppas i väntan på att domen avkunnas.

– Jag vill inte spekulera vidare, men i och med att alla nu släpps så får man väl någonstans ändå anta att hovrätten har vissa tankar kring robustheten i den utredning som åklagaren har presenterat, säger advokat Olof Bexell, som försvarar en av männen.

”Väldigt förvånad”

Åklagaren Mats Ihlbom hade inte väntat sig det beslutet från hovrätten.

– Nej, jag är väldigt förvånad, säger han.

I förundersökningen framkom uppgifter om att den mördade 47-åringen tidigare hade kontrakterats som mellanhand för ett mord som turkiska staten beställt. Men måltavlan överlevde. Turkiet ville inte betala för ett jobb som inte utförts. Samtidigt ville torpederna ha sina pengar – som pizzabagaren inte kunde ge dem.

Tingsrätten kom i sin dom fram till att det inte gick att fastslå något motiv för gärningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.