Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han misstänks ha rånat och spottat på sin mor

Mannen i 30-årsåldern åtalas för flera brott mot sin mamma. Foto: POLISEN
Sonen står åtalad. Foto: HENRIK JANSSON / FOTO: HENRIK JANSSON

Spottloskor i ansiktet.

Hot med ”slaktkniv.”

Mordhot – och rån.

Så misstänks mannen i 30-årsåldern ha behandlat sin egen mamma.

I flera månaders tid misstänks den arbetssökande mannen i 30-årsåldern ha plågat sin mamma, som han bott hemma hos. Enligt åtalet har han kastat en stol på henne, rånat henne, spottat på henne och upprepade gånger hotat henne till livet.

”(Mamman) förklarar att det hänt flera gånger, nästan varje dag sedan maj månad, att (sonen) hotat henne med kniv”, står i polisutredningen.

”(Sonen) har många knivar på sitt rum som (mamman) beskriver som slaktknivar.”

Skrek ”kärringjävel”

Mamman uppger att hon ”hela tiden är så rädd”. Att sonen sagt att hon ”inte är hans mamma” och att ”hon inte borde finnas och inte borde leva.”

Efter att mamman sålt en bil misstänks sonen under dödshot ha tvingat henne att föra över 4 500 kronor till hans konto. ”Hotet verkade för (mamman) vara akut”, står i stämningsansökan.

Sent på söndagskvällen den 14 juli – efter att sonen stått utanför hennes sovrum och skrikit ”kärringjävel” – lyckades mamman fly till en anhörig och tillsammans larmade de polis.

Sonens svar: Påhittat

Sonen anhölls kort därpå. I början av augusti åtalades han för ett fall av misshandel, tre fall av olaga hot, ett fall av ofredande och ett fall av rån – allt med mamman som målsägande.

Sonen förnekar anklagelserna och säger i förhör att mamman nog har ”byggt upp denna historia.” Vad gäller anklagelsen om rån anser han att mamman kan ”kasta det i soporna.”

Han hänvisar också till läkemedelsklassade tabletter. Han vet inte hur många han tagit – ”man vet aldrig det då han blir som en zombie.”

I en frivårdsutredning beskrivs sonen som ”impulsiv och spänningssökande” med ”våldsproblematik.” I veckan ställs han inför rätta vid en tingsrätt i norra Sverige.