Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man misstänks ha dödat sin dotter – har själv dött

Misstänkt för grovt vållande till annans död • Dog i häktet i helgen
En treårig flicka hittades död i Norrköping.Foto: Niklas Luks / https://nkpg.news/

Mannen misstänks för att ha dödat sin treåriga dotter i Norrköping.

I helgen dog han i häktet.

Det finns inget som tyder på brott eller självmord, enligt åklagarmyndigheten.

I januari hittades en treårig flicka död hemma hos sin mamma i Norrköping. Hennes föräldrar häktades då misstänka för grovt vållande till annans död.

– Det är en tragisk olyckshändelse i hemmet, har mammans advokat Per Oehme tidigare sagt.

Nu har flickans pappa dött i häktet.

”En man som häktats av Norrköpings tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för vållande till annan död, grovt brott, har under helgen avlidit på häktet i Norrköping”, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Dödsorsaken är okänd, skriver myndigheten vidare, men det finns i nuläget inget som tyder på varken brott eller självmord. Anhöriga är underrättade.

”Den avlidne kommer därför att undersökas av rättsläkare. I nuläget finns det inte någon misstanke om brott med anledning av mannens död”, står det vidare i pressmeddelandet.

”Mycket turbulent situation”

Förundersökningen om fortsätter när det gäller den döda flickans mamma.

Den döda flickan, som skulle ha blivit fyra år i år, placerades i familjehem redan vid födseln. Enligt handlingar från domstolen föddes hon in i ”en mycket turbulent situation” – båda föräldrarna hade missbruksproblem och kontakt med psykvården. Socialtjänsten ansåg att det fanns ”en påtaglig risk” för flickans hälsa och utveckling hemma hos föräldrarna.

Hösten 2018 bedömde kammarrätten att föräldrarnas livssituation hade förändrats till det bättre. Mamman och pappan hade då insett att deras tidigare beteende kunnat vara skadligt för dottern, står i rättsdokument.

”Det kan inte längre anses föreligga någon påtaglig risk för att (dotterns) hälsa eller utveckling skadas på grund av de förhållanden som föranledde beredandet av vården. Det har inte heller framkommit att (dottern) skulle ha några särskilda behov som inte kan tillgodoses av föräldrarna”, skrev kammarrätten.

Efter det flyttades flickan. Sen förra sommaren bodde dottern hos sin mamma i Norrköping.

Expressen söker pappans advokat Morgan Gerdin. I ett mejl till NT skriver han, om händelsen:

”Det hela är förstås mycket tragiskt och mina tankar går förstås till de anhöriga. I övrigt har jag inga kommentarer.”

TV: Så många brott anmäldes i Sverige 2019

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.