Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han livesände våldtäkt – åtalas nu för knivmord

"Min dotter frågar efter sin pappa och jag förklarar att han är i himlen"
Matar Dioum med sin före detta partner och deras gemensamma barn.
Foto: TV3

Han har tidigare dömts för att filmat och sänt en våldtäkt på Facebook.

Nu åtalas han för knivmordet på småbarnspappan Matar Dioum, 35, i somras.

Samtidigt misstänks han ha förberett ytterligare ett mord samma dag.

Kvällen den 2 augusti besökte 35-årige Matar Dioum sitt ex och deras gemensamma barn i bostaden i Uppsala. Nattningen av barnet drog ut på tiden och det dröjde till sent innan han lämnade bostaden.

En stund senare kom han tillbaka blödande.

Han hade blivit knivhuggen i bröstet och hans liv gick inte att rädda.

– Jag såg att det rann blod när jag tog honom i mitt knä. Jag såg att han hade ett knivhugg i hjärtat och jag försökte liksom trycka handen mot, har hans tidigare partner berättat i TV3:s ”Efterlyst”.

Mordet förblev olöst i nästan fyra månader – sedan greps en 27-åring som sedan häktades på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Nu åtalas mannen.

Kort efter händelse visade mannen upp en kniv för en person och berättade att han mördat en person, enligt stämningsansökan. Under rättegången kommer åklagaren också att spela upp ett samtal som den åtalade själv ringt till SOS Alarm.

27-åringen åtalas också för att ha förberett ytterligare ett mord samma natt. Enligt åklagaren tog han strypgrepp på en man och planerade att mörda honom med samma kniv.

Livesände våldtäkt på Facebook

I stämningsansökan står:

”Fara för brottets fullbordan har förelegat eller varit utesluten endast på grund av tillfälliga omständigheter.”

Detta är inte första gången 27-åringen uppmärksammas i samband med brott. I början av 2017 filmade han – och livesände under flera timmar i en Facebook-grupp – när två män våldtog en kvinna på en efterfest.

Våldtäkten väckte omgående starka reaktioner i kommentarsfältet och sändningen avslutades först när polisen anlänt till platsen, efter att Facebook-användare slagit larm.

De två andra männen fälldes för våldtäkt. 27-åringen stod åtalad för medhjälp till våldtäkt, alternativt underlåtenhet att avslöja våldtäkt. I slutändan dömdes han av Högsta domstolen för grovt förtal och narkotikabrott till fyra månaders fängelse. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.