Han jagas – misstänks ha skjutit kvinna i rapparens musikvideo

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

När rapparen spelade in sin musikvideo poserade flera unga män med skarpladdade vapen.

Av oklar anledning avfyrades ett av vapnen – och träffade den kvinnliga fotografen.

Det var under natten mot 8 december som en ambulansbil av en slump stötte på en skadad kvinna på Ingarö i Stockholms skärgård.

Kvinnan hade blivit skjuten i armen och fördes till sjukhus där hon opererades för sina skador.

Under utredningen har det framkommit att kvinnan blev skjuten i samband med att en rapartist spelade in en musikvideo. Vid inspelningen uppges flera personer ha poserat med skarpladdade vapen. Av oklar anledning avfyrades en av pistolerna och träffade kvinnan, som agerade fotograf.

Oidentifierad

Sedan händelsen har polisen jagat skytten. En 18-åring överlämnade sig till polis och erkände att han avfyrat skottet men utredarnas teori är att han ljuger.

– Han gick in på polisstationen och medgav att han varit där och att han skulle ha hållit i vapnet. Men efter granskning av film och annat så tror vi inte på den uppgiften, säger kammaråklagare Lisa dos Santos.

Efter händelsen var även den aktuelle rapartisten, vars låtar spelats flera miljoner gånger på Spotify, efterlyst av polis och polisens insatsstyrka gjorde bland annat ett tillslag mot en adress i jakt på honom. Sedan dess har han förhörts av polis.

– Han är inte avförd från utredningen men han är inte frihetsberövad i nuläget, säger Lisa Dos Santos.

18-åringen som påstod att han avfyrat skottet är nu häktad misstänkt för grovt vapenbrott. Ytterligare en person är anhållen, även han för grovt vapenbrott.


Polisen gick tidigare ut med en bild på mannen, som publicerades i denna artikel. Mannen har sedan dess identifierats.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.