Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han jagas efter mordet på Ndella – smet undan straff

Geankarlo Garcia Barrera dömdes för mordet på Ndella Jack
Ahmad Al-Shewani och Geankarlo Garcia Barrera.
Foto: Privat
Ndella Jack blev mördad.
Foto: Privat
Polisinsats i samband med mordet på Ndella Jack.
Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX

Ahmad Al-Shewani dömdes till tolv års fängelse för medhjälp till mordet på 18-åriga Ndella Jack förra året.

Han häktades i samband med domen i hovrätten men hade då redan hunnit avvika.

Ahmad Al-Shewani har nu begärts efterlyst och jagas av polisen.

18-åriga Ndella Jack sköts ihjäl av misstag i Råcksta i augusti 2019, tolv dagar efter sitt bröllop. Bakgrunden till mordet var en gängkonflikt där Ndellas make var inblandad. Ndella träffades av 19 skott som var avsedda för maken, men eftersom han befann sig på annan plats i lägenheten klarade han sig oskadd.

Ahmad Al-Shewani, 30, friades först från mordåtalet i tingsrätten, men dömdes för medhjälp till mord och mordförsök i hovrätten den 15 september. Åklagaren pekade ut Ahmad Al-Shewani som skytt och yrkade på en fällande dom för mord, men enligt hovrätten gick det enbart att styrka att han hade främjat dådet.

Ahmad Al-Shewani jagas av polisen.
Foto: Polisen

Kammaråklagaren: ”Jag ville inte forcera fram ett sådant beslut”

Det var enligt kammaråklagare Maria Hävermark aldrig aktuellt att begära mannen häktad direkt efter rättegången som avslutades i augusti.

– Det handlar om ett material på flera tusen sidor som rätten måste ta ställning till i sina överläggningar och jag ville inte forcera fram ett sådant beslut, säger Maria Hävermark till Nyhetsbyrån Siren.

Geankarlo Garcia Barrera, som var bestman på Ndella Jacks bröllop, har dömts till 16 års fängelse för medhjälp till mordet på Ndella och två skjutningar mot hennes make.

Mordet på Ndella Jack – detta har hänt

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.