Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han göt in Madelene i betong- block – har smitit till Thailand

Nu är han efterlyst av polisen efter att ha smitit.
Jocke Pettersson, 36, dömdes till fängelse för att ha gjutit in småbarnsmamman Madelene Ekfalk i betong.
Madelene Ekfalk blev 29 år.
Hon försvann den 6 november 2015, och hittades efter flera månaders sökande. Foto: PRIVAT

Jocke Pettersson, 36, är dömd till fängelse för att ha gjutit in småbarnsmamman Madelene Ekfalk, 29, i betong.

Men han vägrar ta sitt straff – nu är han efterlyst av polisen efter att ha smitit.

– Han är på semester i Thailand, säger hans fru.

Madelene Ekfalk, 29, hittades ingjuten i ett betongblock, över ett halvt ton tungt.

Det var den 8 februari 2016, invid E4 i Upplands Väsby norr om Stockholm. Då hade det inte hörts några livstecken från småbarnsmamman sen i början av november 2015.

Jocke Pettersson, 36, och en nu 33-årig kvinna – som då var tillsammans – häktades misstänkta för att ha mördat Madelene, men misstankarna om mord skrevs av. Det gick inte att bevisa hur småbarnsmamman dött.

Däremot gick det att bevisa att både Jocke Pettersson och kvinnan hade hanterat den döda kroppen. Det dömdes båda för, men nu har Pettersson smitit undan sitt straff, skriver Mitt i.

Betongblocket.Foto: POLISEN / POLISEN

Jocke Pettersson och kvinnan fick fängelse

I Attunda tingsrätt fick Jocke Pettersson ett år och sex månaders fängelse för brott mot griftefriden. Kvinnan fick ett år och två månaders fängelse för medhjälp till brott mot griftefriden.

Straffen ändrades sen i hovrätten. Jocke Pettersson fick ytterligare två månaders fängelse, medan kvinnans straff sänktes med två månader.

”Det brott mot griftefrid som Jocke Pettersson döms för har innefattat en mycket skymflig behandling av en död kropp och avsikten med gärningen får antas ha varit att kroppen aldrig skulle hittas”, skrev Svea hovrätt i domen.

Men varken kvinnan eller Jocke Pettersson har accepterat sina fängelsestraff. Båda var på fri fot efter hovrättens dom och de skulle själva ta sig till sina respektive anstalter för att avtjäna straffen. Så blev det inte.

Jocke Pettersson dömdes för brott mot griftefriden.

”Han är på semester i Thailand”

I maj efterlystes kvinnan efter att inte ha dykt upp vid anstalten Färingsö utanför Stockholm den 25 mars. Hon greps dock senare och avtjänar nu sitt straff i fängelset.

Nu visar det sig att Jocke Pettersson också har smitit undan sitt straff, som Mitt i var först att berätta om. I juni skulle han ha infunnit sig på en anstalt i småländska Västervik för att avtjäna sitt straff, men han dök aldrig upp, skriver tidningen.

Jocke Pettersson söks av polisen i hela landet sen den 11 juli, skriver Mitt i.

Men enligt Jocke Petterssons hustru kommer smitaren inte hittas i Sverige.

– Han är inte här, säger hon.

Var är han?

– Var han är? Han är på semester i Thailand, jag har hans telefon.

Jocke Pettersson: ”Hon har ju inte dött själv”

Hustrun fortsätter:

– Nej men han är i Thailand, så ... jag kan prata med honom och säga att ni har ringt.

Någon återkoppling har det emellertid inte blivit. Jocke Pettersson och hans hustru träffades under rättsprocessen, efter att Pettersson och den dömda kvinnan brutit upp.

Jocke Pettersson konsekvent nekat till brott. Till Expressen sa han, inför domen i hovrätten:

– Jag är lika angelägen som alla andra att någon ska ställas till svars. Oavsett om de sätter mig på griftefrid, eller någon annan, så är det någon som har tagit livet av henne. Hon har ju inte dött själv, ramlat ner i betongen, liksom.

Dagens största nyheter i Expressen TV

Fallet Madelene – detta har hänt

Den 6 november 2015

Den 29-åriga tvåbarnsmamman Madelene försvinner. Kvällen och natten före försvinnandet tillbringar hon i den då 33-årige Jocke Petterssons husbil. Pettersson säger att Madelene åker därifrån på morgonen. Ingen säger sig ha sett henne i livet sedan dess.

 

Den 8 februari 2016

Madelene hittas död, ingjuten i ett betongblock med en snara om halsen. Betongblocket står ett kort avstånd från platsen där husbilen står parkerad vid tiden för försvinnandet. Polisen slår fast att betongblocket har gjutits på platsen och inte flyttats dit.

 

Den 16 mars 2018

Jocke Pettersson döms till fängelse i ett år och sex månader för brott mot griftefriden och en rad andra brott, däribland ringa narkotikabrott och ringa vapenbrott. Petterssons flickvän döms till fängelse i ett år och två månader för medhjälp till brott mot griftefriden.

 

Den 12 december 2018

Jocke Petterssons straff skärps av hovrätten: Ett år och åtta månaders fängelse för brott mot griftefriden, grov olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och ringa vapenbrott. Kvinnans fängelsestraff sänks med två månader.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.