Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han erkänner: Dödade Joakim – ber om ursäkt

Polisens bild på den misstänkte mördaren.
Foto: Polisen
Joakim Forsberg var ute för att fira sin flickväns födelsedag. De tog taxi till Rissne i Sundbyberg. En timme senare gick Joakim för att ta ut pengar från en bankomat – men kom aldrig tillbaka.
Foto: Privat

Mördaren som rymde från rättspsyk erkänner:

Det var han som dödade flerbarnspappan Joakim Forsberg, 45, vid bankomaten i Rissne i lördags.

– Han vill framföra sin ursäkt till familjen, säger hans advokat Martin Persson.

Samtidigt begärs 19-åringen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det var i lördags kväll som Joakim Forsberg var ute för att fira sin flickväns födelsedag. De tog taxi till Rissne i Sundbyberg. En timme senare gick Joakim för att ta ut pengar från en bankomat – men kom aldrig tillbaka till restaurangen.

– Jag såg folk ute, men Joakim kom inte tillbaka. Jag visste inte var han var, så jag tänkte att jag skulle gå ut och kolla. Då såg jag honom på marken, har flickvännen Faouzia Rachdi.

– Jag blev helt galen när jag såg honom på marken och de försökte rädda honom. Jag skrek och grät. Och polisen tog med mig till sjukhuset.

”Vill framföra sin ursäkt”

Polisen gick ut med en övervakningsbild som visar en man i luva och blå jacka.

I onsdags morse greps en misstänkt: En 19-åring som rymt från rättspsyk, där han avtjänade ett straff för mordet på 17-årige Mahmoud Alizade på Enskede gårds gymnasium 2017.

19-åringen försvaras av advokat Martin Persson, som säger:

– Han erkänner att han har huggit målsäganden och han vill framföra sin ursäkt till familjen. Han förnekar mord. Det har inte varit hans avsikt att döda eller skada målsäganden.

På torsdagen begärdes 19-åringen häktad på sannolika skäl för mord.

Foto: EMIL ANDERSSON

”Han älskade sina barn”

Joakim Forsberg och Faouzia Rachdi har två barn tillsammans. Joakim hade också fler barn från tidigare förhållanden. Faozia beskriver Joakim som en snäll och tillgiven pappa.

– Vi planerade att gifta oss och skaffa en lägenhet tillsammans. Vi skulle gifta oss i Tunisien, men det var ju corona, säger hon.  

– Han älskade sina barn. Han älskar dem. De var hela tiden nära varandra.

Se också:

I lördags kväll var Faouzia Rachdi och pojkvännen Joakim Forsberg ute för att fira hennes födelsedag i Rissne. Efter en timme gick Joakim för att ta ut pengar från en bankomat utomhus – och kom inte tillbaka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.