Bilen hamnade i vattnet efter den vilda biljakten. Foto: Läsarbild
Bilen hamnade i vattnet efter den vilda biljakten. Foto: Läsarbild

Hamnade i havet efter biljakt – simmade i väg

Publicerad

En man stal under söndagsmorgonen en BMW i Saltsjöbaden och en dramatisk biljakt tog sin början.

Enligt polisen slutade det med att mannen körde ner i havet – och försökte simma till närmsta ö.

– Han hade hoppats på att komma undan genom att simma, men det gick inte så bra, säger Sven Erik Olsson, polisens presstalesman.

Runt åttatiden på morgonen larmades polisen om ett inbrott i Saltsjöbaden i Stockholm. En person hade sett en ung man med luva springa över granntomten och altandörren till huset var öppen.

– På väg dit uppmärksammar patrullen ett fordon som färdas i hög hastighet. Man tappar kontakt med fordonet, men hann notera registreringsnumret. Det visade sig att den BMW:n var stulen, säger Sven Erik Olsson, polisens presstalesman.

En dramatisk biljakt tog sin början från Saltsjöbaden, över Gustavsberg och ner till Ingarö. Enligt polisen ska mannen till slut ha kört ner i havet.

– Han körde ner i vattnet vid en båtklubb, säger Sven Erik Olsson.

Men jakten var inte slut där.

Simmade i vattnet

Mannen ska då ha fortsatt sin flykt från polisen, genom att försöka simma till närmsta ö. 

– Han simmar ut 100 meter i vattnet för att undkomma polisen. Men det går inte så bra, säger Sven Erik Olsson vid polisen.

 

LÄS OCKSÅ: Tjuvarnas nya fräcka trick – sovande familj märkte inget

 

Annelie Englund och hennes man stod och skulle förtöja sin båt vid bryggan när de plötsligt hamnade mitt i dramat.

– Poliser kom springande från alla håll. De såg oss i båten och frågade om vi kunde köra ut dem, säger Annelie Englund.

De åkte ut till den desperat simmande mannen och poliserna kunde plocka upp honom med hjälp av båtägarnas badbrygga. 

Polisen fick hjälp av en privatperson som lånade ut sin båt. Mannen kunde då gripas.Foto: Läsarbild

– Han kände nog att det var kört. Det var inte så mycket att fly till, säger Annelie Englund.

Misstänks för flera inbrott

Ingen person kom till skada i samband med händelsen. Den unga mannen greps av polisen och misstänks för flera inbrott i området under morgonen.

Hans signalement kunde även kopplas till ett inbrott vid femtiden på söndagsmorgonen, där en sten kastats in genom ett vardagsrumsfönster och en plånbok blivit stulen.

 

LÄS MER: Polislarmet: Massiv brottsvåg i gallerior 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag