Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häktade M-toppens drag – byter advokat

Här är några av dagens största inrikesnyheter. Få fler i Expressen TV hela dagen.
Hanna Lindblom.Foto: ANNA NORDLANDER / ADVOKATFIRMAN ALTHIN
Elisabeth Massi FritzFoto: PRESSBILD
Den misstänkte M-politikern.Foto: JEPPE GUSTAFSSON / BILDBYRÅN

Det moderata kommunalrådet misstänks ha hotat, misshandlat, ofredat och våldtagit en kvinna under flera års tid.

Nu sparkar han sin försvarare.

I stället träder den framgångsrika advokaten Hanna Lindblom in i målet.

Det var i torsdags förra veckan som moderatpolitikern, kommunalråd i en kommun i Götaland, greps av polis misstänkt för att ha begått en rad brott mot en och samma kvinna under flera års tid. Misstankarna väcktes efter att kvinnan hamnat på sjukhus i början av november.

Efter att brottsmisstankarna blev kända meddelade Moderaterna att förtroendet för mannen var förbrukat, oavsett utgång i rättsfallet, och att han sparkats från samtliga uppdrag för partiet.

Anklagas för fem våldtäkter

Nu sitter mannen häktad misstänkt för grov kvinnofridskränkning och våldtäkt. Misstankarna omfattar två fall av misshandel, fem fall av olaga hot, två fall av ofredande och fem fall av våldtäkt.

Våldtäkterna ska ha inträffat vid fem tillfällen mellan december 2017 och oktober i år.

Efter häktningsförhandlingen var mannen ”bestört” enligt lokala medier som befann sig på plats.

Nu står det klart att han sparkat sin försvarare. I stället kommer han att företrädas av den profilerade försvarsadvokaten Hanna Lindblom.

På torsdagen har hon suttit i förhör tillsammans med kommunalrådet i Norrköping.

– Han förnekar brott. Han förnekar samtliga de gärningar som läggs honom till last, säger Hanna Lindblom.

Hon fortsätter:

– Han har en bra och ordentlig redogörelse för den här tidsperioden som nu är aktuell, men det är inget jag kan gå in på i nuläget. Om det blir en huvudförhandling kommer allt det läggas på bordet.

Lindblom har på senare tid haft framgång i flera uppmärksammade fall. Hon försvarade influencern Abbe ”Blattelito” Alsaadi som i somras frikändes för mord i hovrätten. Hon företrädde även TV4-profilen Martin Timell när denne friades för våldtäkt i fjol.

Ställs mot Massi Fritz

Hanna Lindblom är inte den enda advokaten från den uppmärksammade Timell-rättegången som återfinns i det aktuella målet.

Kvinnan som M-politikern anklagas för att ha utsatt företräds av målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz, som företrädde kvinnan i målet med Timell.

– Min klient känner i dag stor lättnad över tingsrättens beslut att häkta den misstänkte för grov kvinnofridskränkning och våldtäkter, sa Massi Fritz när kommunalrådet häktades i början av veckan.

Expressen har sökt Hanna Lindblom för en kommentar.