Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gängkriminella misstänks för upplopp på Stureplan

Sex personer anhållna efter storbråk på klubb
En av de anhållna är ledande inom ”Shottaz”, erfar Expressen.
Foto: POLISEN
Stureplan i Stockholm.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ett våldsamt bråk gick av stapeln på nattklubben Umgänget på Stureplan i helgen.

Fem unga män är nu anhållna misstänkta för våldsamt upplopp.

Flera av dessa kopplas enligt Expressens uppgifter till den kriminella grupperingen ”Shottaz” från Rinkeby.

Klockan 02.25 natten till lördag kom larmet om ett storbråk inne på nattklubben Umgänget på Stureplan. Flera personer fick föras till sjukhus efter vad polisen kallade ”ett större slagsmål.”

– Ett flertal personer greps och ett flertal fördes till sjukhus, sa Anders Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmpolisen.

Tre män misshandlades – en med järnrör – innan två ordningsvakter som försökte gå emellan också utsattes för våld, erfar Expressen.

Sex personer anhölls misstänkta för våldsamt upplopp till en början, enligt åklagare Olof Vrethammar. En av dem har senare släppts men är fortfarande misstänkt. Senast på onsdag måste han avgöra huruvida de ska begäras häktade.

Blodig konflikt med ”Dödspatrullen”

De misstänkta personerna är enligt Expressens uppgifter ledande inom den kriminella grupperingen ”Shottaz” som har sin bas i Rinkeby och som sedan flera år är inblandade i en blodig konflikt med rivaliserande ”Dödspatrullen.”


LÄS OCKSÅ: ”Dödspatrullens” och ”Shottaz” blodiga sommar – är kod röd nu


De misstänkta männen är alla män i 20-årsåldern. En av dem har avtjänat fängelsestraff för sin roll i ett rån som markerade starten för konflikten mellan ”Shottaz” och ”Dödspatrullen”. En annan kopplas i en polisutredning om knarkbrott till ”Shottaz.”

Alla sex misstänkta har tilldelats advokater. Expressen har sökt samtliga.

– Min klient är ett brottsoffer. Han blev allvarligt misshandlad och är försatt på fri fot, säger advokat Alain Souss vars klient är den som är släppt på fri fot men som fortfarande är misstänkt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.