Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frisör våldtog kvinna i sin salong: ”Brutalt”

Straff upp till 10 års fängelse.
Frisören.
Genrebild.Foto: Z5312 STRATMANN OLIVER / DPAI PRESSENS BILD DPA

Kvinnan besökte en frisör i Stockholms innerstad. Hon blev bjuden på en inpackning, bubbel – och blev våldtagen.

”Det var ganska brutalt gjort. Men jag såg i hans ansiktsuttryck att han njöt”, berättade kvinnan för polisen.

Nu har frisören dömts till drygt två års fängelse. 

I mitten av april besökte kvinnan en frisersalong, som är belägen på en fashionabel adress i centrala Stockholm. Hon hade tidigare klippt sig där en handfull gånger.

Väl i salongen bjöd frisören henne på en inpackning, champagne och började massera hennes hårbotten, har kvinnan berättat för polisen.

Kvinnan: Vågade inte göra motstånd 

Frisören ville visa henne en sak på sin dator, och hon följde med in på kontoret – och med hjälp av sina fingrar ska han där ha våldtagit henne. Innan hon lyckades lämna salongen ska ha utsatt henne för ytterligare övergrepp.

Delar av centrala Stockholm.Foto: JANNE ÅKESSON

”Jag blev paralyserad. Han är så manipulativ, och jag såg att han njöt när han tryckte in fingrarna i mig. Och jag var rädd att han skulle försöka göra något annat så jag vågade inte göra så mycket motstånd”, berättade kvinna för polisen.

”Men jag var tydlig med att säga att jag inte ville. Jag sa nej flera gånger”.

Cityfrisören åtalades för våldtäkt.

”Jag raggar inte på kunder”

Under utredningen nekade han till brott, även om han gick med på delar av det händelseförlopp som åklagaren påstår utspelade sig.

Polisen: Hur har relationen till varandra sett ut tidigare?

– Jag uppfattas som en social frisör och har fin relation till alla mina kunder men det har varit mer vibes mellan oss men ändå konservativt. Inget jag jagat eller så.

Polisen: Vad menar du med konservativt?

– På jobbet har jag lite regler att man inte håller på med sina kunder. Jag har gjort det en gång tidigare och då har jag varit förlovad med den personen tidigare. Jag raggar inte på kunder det är inte proffsigt liksom.

Frisören ”måste ha insett”

Nu har frisören dömts till fängelse i två år och fyra månader. 

Tingsrätten finner att kvinnans berättelse är trovärdig, att det stöds av annan bevisning och att mannens uppgifter i stora delar ”är en efterhandskonstruktion”. 

Rätten skriver även i domen att kvinnan både fysiskt och med ord fått honom att sluta, och att han måste ”ha insett att det funnits en särskilt hög risk för att målsäganden inte deltog frivilligt”. 

Mannen ska även betala skadestånd på drygt 115 000 kronor till kvinnan. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.