Framgångsrik vd misstänks för kvinnomord i Stockholm

Framgångsrik vd misstänkt för blodigt mord – kände offret
Den framgångsrike direktören sitter anhållen, misstänkt för mord.
Enligt uppgifter till Expressen hade kvinnan blivit knivhuggen till döds.
Foto: Janne Åkesson / Swepix

En framgångsrik direktör har gripits i centrala Stockholm – misstänkt för mord, enligt Expressens uppgifter.

Vd:n drar in miljonbelopp varje år och företaget har blomstrat under hans ledning.

Den framgångsrike direktören driver ett företag som omsätter flera hundra miljoner kronor varje år.

Nu sitter han anhållen, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Larmet kom vid 13-tiden och enligt TT såg vittnen hur en kniv kastades ur ett fönster – ändå kom polisen inte dit förrän två och en halv timme senare. Stockholmspolisen har nu anmält sig själva för tjänstefel, skriver TT.

– Efter genomgången kan fel inte uteslutas, då är det polisens hantering av ärendet som avdelningen för särskilda utredningar får titta på, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson.

Aftonbladet rapporterar om en 28-årig kvinna som hörde skrik från en lägenhet i ett grannhus och då gick ut på sin balkong.

– Jag har aldrig hört så hemska skrik förr, det lät verkligen som dödsångest. När jag kommit ut på balkongen såg jag ett föremål, som jag instinktivt tänkte var en kniv, flyga ut från lägenheten med kraft och landa nere på innergården, säger hon till Aftonbladet.

Hon berättar att hon ringde till polisen och berättade vad hon hört och sett. Men det dröjde alltså två och en halv timme innan polisen kom.

”Intensivt utredningsskede”

Väl på platsen hittades en död kvinna. Direktören i fråga var blodig och greps som misstänkt. Kniven – som polisen misstänker var direktörens mordvapen – hittades på innergården.

Kammaråklagare Christina Voigt leder utredningen.

– Det sitter en man anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Han ska höras under dagen. Vi är inne i ett intensivt utredningsskede och många åtgärder vidtas nu.

Vad har de för relation till varandra?

– Det är för tidigt för att gå in på det. Men de kände varandra, så mycket kan jag säga.

Direktörens framgångar

Den anhållne företagsledaren har varit direktör för ett framgångsrikt företag i flera år. Bolaget kommunicerar flitigt om samarbeten och affärer med andra profilerade företag liksom med toppnamn inom det svenska näringslivet.

Under mannens ledning har verksamheten blomstrat. I dag omsätter bolaget flera hundra miljoner kronor årligen och gör samtidigt stadig vinst, enligt de senaste årsredovisningarna.

Direktören har inte gått lottlös. Under de senaste åren har han återkommande noterats för miljoninkomster.

Tidigare medarbetare berättar

En man som för flera år sedan arbetade i det företag där den mordmisstänkte mannen är vd säger:

– Jag valde att sluta på grund av hans beteende mot mina kolleger. Han var allmänt elak mot folk. Jag såg många kolleger som kom ut från hans rum gråtande, och valde att sluta. Han kunde prata gott om en person, och två minuter senare pratade han illa om samma person.

En kvinna som också slutade på företaget för flera år sedan lyfter också fram goda sidor hos vd:n.

– Man kände sig uppskattad och vi var ett team, säger hon.

– Det här kommer som en chock. Han visade ingenting sådant. 

Men, säger kvinnan:

– Han var väldigt mycket vd. Han fick sin vilja igenom. Trevlig om du var på hans sida. Han kunde vara ganska hård och kall.

Enligt uppgifter till Expressen hade hon blivit knivhuggen till döds. Det vapen som polisen tror har använts hittades på husets innergård.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.