Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Församlingsprofil häktad för mord på kvinna på Östermalm

Så här rapporterade vi om det misstänkta mordet under söndagen.
Polisens tekniker samlade bevis på den misstänkta mordplatsen på Östermalm i Stockholm.Foto: Fredrik Sjöshult

Han har varit aktiv i en församling och haft förtroendeuppdrag att representera den utåt tillsammans med flera kända svenskar.

Nu har församlingsprofilen häktats misstänkt för mord på en ung kvinna på Östermalm i Stockholm.

På söndagsmorgonen hittades en ung kvinna död på Östermalm i Stockholm. Polis, ambulans och akutläkare kallades till den exklusiva adressen som ligger bara hundra meter från Strandvägen och i närheten av Dramaten och prinsessan Madeleines bostad i Stockholm.

På plats kunde läkare bara konstatera att kvinnan var död. Det fanns ingen möjlighet att rädda hennes liv.

Den 26-årige mannen som bodde i lägenheten greps direkt av polis klockan 09.14 på söndagsmorgonen.

Har haft förtroendeuppdrag i församling

Det finns inget som tyder på att han tidigare har begått brott. Han är uppvuxen på Östermalm och driver ett eget företag.

Han har också varit starkt engagerad och en profil i en församling där han också har förtroendeuppdrag. Han representerar församlingen utåt tillsammans med flera andra kända svenskar.

Han har också ett stort nätverk i sociala medier men har inte varit vän på Facebook med den avlidna kvinnan. Hon har inte heller varit folkbokförd på adressen där hon hittades död.

Åklagaren: Kvinnan mördades klockan 08.36

I de första förhören i mordutredningen har mannens inställning till brottsmisstanken varit ”förnekar bestämt”, enligt mannens försvarsadvokat Mario Ashman.

Den unge mannen hade hoppats på att bli släppt från Kronobergshäktet men på tisdagen kom kammaråklagare Kristin Moréns besked: Mannen begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mord – den starkare graden av brottsmisstanke.

Efter häktningsförhandlingen meddelade dock tingsrätten att mannen ska vara häktad i en vecka som skäligen misstänkt för mord, den lägre misstankegraden som innebär så kallad utredningshäktning.

I häktningsframställan preciserar åklagaren tidpunkten för brottet till klockan 08.36 på söndagsmorgonen. Åklagaren hänvisar till att mordmisstanken innebär obligatorisk häktning men också att mannen kan förstöra bevis om han är på fri fot under utredningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.