Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fejden i familjen – innan mamman knivmördades

Vid tidpunkten för mordet pågick en polisutredning efter att mamman anmält sonen och två andra familjemedlemmar för olaga hot och försök till utpressning.
Sonen mördade sin mamma.
Foto: POLISEN

En konflikt inom Stockholmsfamiljen slutade med en mordisk knivattack.

Familjens 31-årige son gav sig på sin mamma och jagade henne ut i radhusträdgården.

Inför grannarnas ögon delade han ut de sista huggen.

Nu döms sonen till livstids fängelse.

Det var i mitten av maj som kvinnans förtvivlade dödsskrik hördes i bostadsområdet i Järfälla. En mördare hade angripit henne i hemmet – och följt efter ut i trädgården när hon flytt för sitt liv.

Totalt delade han ut 31 hugg med sin mördarkniv.

Gärningsmannen: Kvinnans egen 31-årige son.

Mördaren.
Foto: Polisen
Nu döms sonen till livstid.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Polisutredningen visar en historik av konflikter inom familjen. Bland annat har det handlat om diskussioner om fastighetsaffärer där sonen upplevt att han inte blivit så pass ekonomiskt undsatt som han hoppats.

I mordutredningen ingår bland annat en ”bakgrundsredogörelse avseende de konflikter som förevarit inom familjen (...)”, står i domen.

Fejden inom familjen

I en rättspsykiatrisk undersökning står att läsa:

”Under 2020 uppstod en komplicerad situation mellan (sonen) och modern, medförande att hon några veckor innan gärningen förvägrat honom ett utlovat förskottsarv samt meddelat att hon ville att (sonen) och hans familj skulle flytta ut från hennes bostad inom två månader.”

Vid tidpunkten för mordet pågick en polisutredning efter att mamman anmält sonen och två andra familjemedlemmar för olaga hot och försök till utpressning. Hon upplevde att familjen försökte tvinga henne att sälja sitt radhus – och använda pengarna för att köpa ny bostad till sonen.

Den mordiske sonen.
Foto: Polisen

Men nu ska sonen i stället låsas in i fängelse.

”Gärningen har utan tvekan varit särskilt hänsynslös (...). (Sonen) har med 31 knivhugg dödat sin mamma i hennes egen bostad. (Mamman) har befunnit sig i en skyddslös ställning under gärningens utförande som påbörjats i ett rum i den egna bostaden utan insyn utifrån. Gärningen har dessutom fortsatt ute i hennes trädgård sedan (mamman) försökt att fly. Hon har fått ta emot de avslutande huggen liggandes ned på marken i grannarnas åsyn.”

Expressen har varit i kontakt med mördarens advokat Alami Abdel-Hay som låter hälsa att domen kommer att överklagas.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.