Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjen vill veta vem som mördade deras Casper, 18

18-åriga Casper avled på sjukhus efter att ha blivit kraftigt misshandlad i centrala Borlänge under natten till den 28 november förra året.
Foto: Skärmavbild / TV3/Efterlyst
Therese Fagerlund söker svar på vem som misshandlade hennes son Casper, 18, till dös den 28 november förra året.
Foto: Skärmavbild / TV3/Efterlyst

Casper, 18, dog på sjukhus efter att ha hittats kraftigt misshandlad i centrala Borlänge. 

Fyra månader senare finns ännu ingen gripen – och familjen får ta emot hot när de söker sanningen på egen hand. 

– Jag kommer fortsätta ända tills någon sitter, säger Therese Fagerlund, Caspers mamma till TV3:s ”Efterlyst”.   

Den 28 november förra året knackade polisen på Therese Fagerlunds dörr när hon hade kalas för en av sina andra söner. 

– De frågade om jag var Caspers mamma. Det sa jag att jag var. Då ville de att jag skulle följa med till Falun, för han låg på intensiven och de ville att jag skulle identifiera honom, säger Therese Fagerlund i Efterlyst. 

Läkarens besked till mamman: Liten chans att överleva

Under natten hade Casper hittats svårt misshandlad i centrala Borlänge. 

På platsen i centrala Borlänge där Casper hittades finns en minnesplats med lyktor.
Foto: Skärmavbild / TV3/Efterlyst

18-åringen låg medvetslös, uppkopplad mot slangar till en respirator, när familjen kom till Falu lasarett. 

– Läkaren tog in oss i ett rum och sa att Casper hade en massiv hjärnblödning och att chansen att han skulle överleva var liten, säger Therese Fagerlund i Efterlyst.  

Dagen efter, den 29 november, avled hennes son. 

Fyra månader senare har ingen gripits för dådet och polisen väntar fortfarande på resultat från den tekniska undersökningen, rapporterar Efterlyst. 

Mamman: ”Det är ganska frustrerande”

Det finns inte mycket att gå på. Utredningen har slagit fast att Casper var på väg till en fest i centrala Borlänge. Han klev av en buss vid Stationsgatan vid tvåtiden på natten och hittades fyra timmar senare, kraftigt blödande, i området Dalen cirka 500 meter därifrån. 

Casper klev av bussen vid Stationsgatan i centrala Borlänge, vid klockan 02 natten mot 28 november. Cirka fyra timmar senare, klockan 05.40 hittades han svårt misshandlad i området Dalen.
Foto: Skärmavbild / TV3/Efterlyst

Det är allt som familjen har fått reda på. 

– Det är ganska frustrerande de dagar man mår dåligt, för man tänker: Sitter de fast? Händer det inget mer? Ligger det bara på hög? Blir han en i statistiken? Det kommer jag aldrig kunna acceptera. Jag kommer fortsätta ända tills någon sitter, säger Therese Fagerlund till Efterlyst. 

Familjen får motta hot när de söker sanningen

Mamman och övriga familjens medverkan i medier och deras envetna försök att få svar på frågan om vem som tog Casper ifrån dem har lett till att en av Therese Fagerlunds söner och hennes svägerska fått anonyma hot. 

– Någonstans är det någon som är rädd för att det är någonting i det vi vet som stämmer, säger Therese Fagerlund till Efterlyst.  

Hon, den övriga familjen och polisen vädjar nu om tips och upplysningar som kan göra så att dödsmisshandeln får en lösning. 

Efterlyst sänds torsdagar klockan 20.00 i TV3 och finns på Viaplay och Viafree.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.