Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Familj fick paket med knark – utpressas

Följ senaste nytt i Expressens livesändning – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: New Africa / Shutterstock

När familjen såg vad som kommit i deras brevlåda blev de chockade: en stor knarkleverans. 

De kontaktade polisen – som nu varnar för tillvägagångssättet.

– Jag kan bekräfta att de är utsatta för utpressning, säger Maria Högbom vid polisen i Sundsvall.

Det var för bara två veckor sedan som familjens liv vändes upp och ned. 

Enligt uppgifter till Expressen handlar det om att en person använt olika adresser för att få skickat till sig knarkleveranser och sedan vänta vid brevlådan för att vittja leveransen innan den når den som står på adressen. 

– Familjen har inte den här narkotikan i sin besittning. Försändelsen har kommit fel. Hotet riktas mot en person som inte finns i deras familj, säger Maria Högbom.

Hon berättare vidare att det finns ett tillvägagångssätt där man skickar narkotika till andras brevlådor och sedan hämtar upp leveransen där. 

– Man nyttjar på så sätt andras brevlådor, säger Maria Högbom till Sundsvalls tidning.

Sundsvalls tidning skrev under onsdagen om Härnösandsfamiljen som nyligen hittade paketet med narkotika i sin brevlåda mitt i villaidyllen.

Värt 100 000 kronor

Familjen kontaktade polisen för att få hjälp. Enligt polisen innehåller paketet 200 gram amfetamin med ett värde på gatan motsvarande mellan 50 000 och 100 000 kronor. 

Men efter att paketet försvunnit och säljaren inte fått betalt har säljaren vänt sig till tusentals användare på drogförsäljningssajten Flugsvamp. I inlägget har säljaren lagt ut namn och adress till familjen och en ytterligare person, som i själva verket inte tillhör familjen.

Det handlar alltså, enligt polisen, om en del av ett utstuderat sätt för att kunna beställa droger utan att betala för det. Familjen har enligt polisen inte något som helst med försändelsen att göra.

Polisen gick under gårdagen ut med en varning för hela länet men poängterar samtidigt att detta är ett nationellt problem. 

Se mer: Gymnasieelever tjänade en miljon i månaden på knark

Åtta män döms i uppmärksammat narkotikamål.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.