Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En släppt efter förnedrande dubbelmordet

Tre nyheter att hålla koll på i dag.
Två män tvingades ner i en källare där de tvingades klä av sig nakna och sätta sig på golvet – sen sköts de ihjäl med sammanlagt nio skott.Foto: Janne Åkesson/Swepix

Två män tvingades ner i en källare där de tvingades klä av sig nakna och sätta sig på golvet – sen sköts de ihjäl med sammanlagt nio skott.

Två andra män står åtalade för dubbelmordet – nu släpps en av dem.

– Det bestämdes att han kunde släppas på fri fot, säger kammaråklagare Philip Gunnarsson om den släppte.

Enligt åtalet har två män i 30-årsåldern mördat två andra män i en källarlokal i ett flerfamiljshus i Skärholmen, Stockholm. Mordet utfördes den 10 april 2019.

Mördarna stämde träff med offren och fick dem att gå ner i källaren där de tvingades klä av sig nakna, enligt åklagaren.

Offren tvingades in i en trång källargång, utan möjlighet till flykt, och tvingades där att sätta sig ner för att sedan skjutas med sammanlagt nio skott från två olika vapen:

Ett av offren träffades av fyra skott, tre i huvudet och ett i kroppen. Det andra träffades av fyra skott, två i huvudet, ett i armen och ett i kroppen. Båda dog.

De två åtalade männen går genom Sätra centrum. Den tredje utpekade gärningsmannen går strax framför dem utanför bild. Enligt åklagaren är de på väg till det källarförråd där dubbelmordet kort därefter sker.Foto: Polisen

Dagen innan domen – en släpps

I slutet av november åtalades två män för dubbelmordet. Enligt åklagaren har ”gärningsmännen under hot om våld med eller utan pistol tvingat av dem (offren) kläderna och även in i en trång källargång utan flyktmöjligheter”.

I stämningsansökan står vidare, om de två mördade:

”De har därefter nakna, hoptryckta, alltjämt under hot om våld med eller utan pistol, tvingats ner i sittande position där de avrättats.”

Domen är planerad att falla på onsdagen – åklagaren yrkar på att båda de åtalade ska dömas till livstids fängelse för mord. Men nu släpps en av männen, meddelar kammaråklagare Philip Gunnarsson som driver fallet tillsammans med kammaråklagare Daniel Insulander.

– Det bestämdes att han kunde släppas på fri fot, säger Gunnarsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.