Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efterlyst svensk misstänks hoppat på kvinnas huvud i Nice

På övervakningsfilmer syns den misstänkte svensken fly efter attacken.

En 24-årig svensk man misstänks för ett brutalt mordförsök på en 53-årig kvinna i gamla stan i Nice natten till i tisdags. 

På övervakningsbilder syns hur gärningsmannen stampar på offrets huvud – och sedan flyr han från platsen.

Enligt uppgifter i franska medier ska mannen vara efterlyst i Sverige efter att ha rymt från en rättspsykiatrisk klinik. 

Klockan var runt tre natten till i tisdags då polisen larmades till shoppinggatan rue d'Italie i gamla stan i Nice på den Franska rivieran.

På gatan låg då en svårt misshandlad 53-årig kvinna. 

Bara några minuter senare greps en 24-årig man som misstänkt för mordförsöket. 

I förhör hävdade han först att han var en papperslös migrant från Angola, men det visade sig snart att han var svensk medborgare, enligt tidningen Nice-Matin

Tidningen skriver att mannen är efterlyst i Sverige efter att ha rymt från en rättspsykiatrisk klinik.

Stampade på offrets huvud med båda fötterna

– Det har hittills inte varit möjligt att fastställa en koppling mellan gärningsmannen och offret eller att fastställa motivet för detta våldsdåd, säger åklagaren Damien Martinelli till Dayfreuro.

På filmer från övervakningskameror i området syns mannen jaga kvinnan innan han fäller henne till marken. Han ska därefter ha stampat på hennes huvud med båda fötterna, enligt tidningen, innan han lämnade henne svårt skadad. 

Kvinnans son säger till tidningen att hon nu är nedsövd och vårdas på en intensivvårdsavdelning på sjukhuset Pasteur 2.

– Vi vet inte om hon kommer att dö eller återhämta sig, säger han.

Den misstänkte gärningsmannen ska ha haft en tågbiljett för sträckan Paris-Bryssel på sig. Det är inte känt varför han befann sig i Nice, skriver Nice-Matin. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.