Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter skottdådet: En person skadad för livet

Skottlossningen i Nacka kopplas till mordet på Ndella
Polisen säkrade spår efter skottlossningen i Nacka. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Två personer skadades allvarligt vid dådet på söndagen. Foto: CLAUS MEYER/TT / TT NYHETSBYRÅN
18-åriga Ndella Jack dödades i Råcksta 28 augusti. Foto: Privat / Privat

De två personerna som skottskadades i Nacka på söndagen kommer att överleva.

Däremot kommer den ene att lida bestående men av skadorna, rapporterar SVT Nyheter. 

Måltavlan för dådet har pekats ut som mördade Ndella Jacks 33-årige make.

Det var i söndags som en taxichaufför och en annan person skottskadades i Nacka. Då hade maskerade gärningsmän öppnat eld med automatvapen i ett bostadsområde.

Enligt uppgifter till Expressen hade tre personer lurats till området sedan de utlovats upplysningar kring mordet på Ndella Jack. 

18-åringen mördades vid en skottlossning i Stockholmsförorten Råcksta den 28 augusti. Måltavlan för dådet ska ha varit hennes grovt kriminella 33-åriga make.

Vid dådet på söndagen ska maken ha varit närvarande, men klarat sig oskadd. Taxichauffören träffades dock av skott i ryggen. Den andra personen skottskadades inne i en lägenhet.

Kommer att överleva

De två drabbade har sedan dess vårdats på sjukhus med allvarliga skador.

På fredagen uppger dock polisen för SVT Nyheter att skadeläget nu betraktas som stabilt. Målsägandes skador bedöms inte längre som livshotande, men den ene ska ha fått skador för livet.

– Av integritetsskäl vill jag inte berätta några detaljer om målsägandes skador men mannen har fått fysiska skador som han kommer tvingas leva med, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen i Stockholm till SVT.

Intensivt utredningsarbete

Fortsatt är ingen person frihetsberövad i ärendet. Polisen är i nuläget inne i en intensiv utredningsfas, där man bland annat eftersöker en Audi som gärningsmännen tros ha flytt i.

Samtidigt följs den 33-årige maken, eftersom man befarar en eskalering av våldet.

Under en presskonferens på måndagen berättade polisens gängexpert, Gunnar Appelgren, att sökandet fokuseras till kriminella nätverk. 

– Vi fokuserar på personer som befinner sig i kriminella nätverk som är våldsamma, och de som just nu befinner sig i en röd konflikt där risken för dödligt våld är störst. Där fokuserar vi våra spaningsresurser och yttre resurser.