Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Direktören som mördade Monica är allvarligt störd

Direktören mördade Monica, 49, ska ha knivhuggit henne till döds.
Mördade Monica, här med sin son Linus.Foto: Privat / Privat
Polisinsats.Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX
Direktören.

Skönhetsdirektören som mördade Monica, 49, på Södermalm i Stockholm är allvarligt psykiskt störd. Därmed straffas han sannolikt med vård snarare än fängelse.

Den 21 augusti 2019 kom larmet från parets nyinköpta lägenhet på Södermalm i Stockholm. Monicas sambo – en direktör i skönhetsbranschen – hade huggit henne till döds. Sedan dess har direktören suttit häktad och efter rättegången kom Stockholms tingsrätt fram till att det finns övertygande bevisning för att han är skyldig.

Därpå skickades han till rättspsyk för att undersökas. Och nu har svaret kommit.

”Risk för allvarlig brottslighet”

Direktören bedöms ha lidit av en allvarlig psykisk störning i samband med mordet – en störning han fortfarande lider av.

Till följd av den psykiska störningen finns också ”risk för återfall i brottslighet av allvarligt slag”, skriver Rättsmedicinalverket.

Därmed är det sannolikt att direktören straffas med rättspsykiatrisk vård snarare än fängelse.

Direktörens psykiska hälsa hade stått i fokus tiden som föregick mordet. Dagen innan hon dog larmade Monica psykiatrin i hopp om att sambon skulle få hjälp.

Monicas son Linus, 22, har sagt:

– Här misslyckades de som ska vara experter radikalt.

 

LÄS MER: Linus mamma Monica mördad av skönhetsdirektören

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.