Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De misstänks för mordet på T-centralen

Tony, 17, knivmördad på perrongen på T-centralen.
Det var vid 21.30-tiden på tisdagskvällen som en 17-årig pojke blev knivhuggen på en perrong på T-centralen i Stockholm. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Nu sitter fyra personer – mellan 17 och 21 år gamla – anhållna misstänkta för mordet.Foto: ALEX LJUNGDAHL
En av de nu anhållna – en 18-åring – har huggit med kniv förut. Hösten 2018 hamnade han i konflikt med en jämnårig pojke. De stämde träff för att göra upp och vid konfrontationen delade 18-åringen ut två hugg. Ett i magen och ett i ryggen.Foto: ALEX LJUNGDAHL
17-åringen mördades på T-centralen med ett hugg i hjärtat.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Tony Lysandrides mördades på T-centralen med ett hugg i hjärtat.

Nu sitter fyra personer – mellan 17 och 21 år gamla – anhållna misstänkta för mordet.

Samtliga är dömda för brott och en av dem har huggit med kniv förut.

Det var vid 21.30-tiden på tisdagskvällen som Tony Lysandrides blev knivhuggen på en perrong på T-centralen i Stockholm. 

Han upptäcktes kort därefter vid spärrarna mot centralstationen, med ett knivhugg som träffat i hjärtat, enligt uppgifter till Expressen.

Tony Lysandrides fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Mordet skedde framför flera vittnen – och ett stort antal övervakningskameror. Under kvällen jagade polisen flera gärningsmän och på onsdagen sitter fyra personer anhållna, på sannolika skäl misstänkta för mord.

Enligt uppgifter till Expressen rör det sig om fyra unga män mellan 17 och 21 år gamla. De är alla hemmahörande i Stockholmsområdet.

En av de nu anhållna – en 18-åring – har huggit med kniv förut. Hösten 2018 hamnade han i konflikt med en jämnårig pojke. De stämde träff för att göra upp och vid konfrontationen delade 18-åringen ut två hugg. Ett i magen och ett i ryggen.

”Kränkt, hotat och brukat våld”

Han åtalades för mordförsök men tingsrätten dömde honom i slutändan för grov misshandel till ungdomsvård.

21-åringen har varit aktuell hos socialtjänsten sedan ung ålder och har flera gånger vårdats på ungdomshem och behandlingshem för att bryta missbruk och aggressionsproblem.

I en utredning från 2017 står att myndigheternas åtgärder inte fungerat:

”Han har antingen avvikit eller blivit tvungen att flytta på grund av sitt utagerande, aggressiva beteende. Han har vid flera olika tillfallen kränkt, hotat och brukat våld mot boendepersonal. Han har även haft sönder inredning.”

Han dömdes senast i fjol, till skyddstillsyn efter att han misshandlat en man i personalen på ett behandlingshem. I domen står att 21-åringen gav mannen flera slag i ansiktet, knäade honom så att ett revben bröts och spottade honom i ansiktet.

Bråkade över plastflaska

Den andre 18-åringen som sitter anhållen dömdes för ett år sedan till ungdomstjänst för olaga hot, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

18-åringen och två vänner stod vid en tunnelbanestation när han kastade en plastflaska på marken. Ett förbipasserande par sa åt honom att plocka upp den – men i stället bröt ett bråk ut där mannen i paret blev slagen och sparkad till marken. Därefter drog 18-åringen kniv.

Han frikändes för misshandel eftersom åklagaren inte lyckades bevisa att han delat ut något av slagen eller sparkarna.

Den yngste i kvartetten är den ende som inte dömts för våldsbrott. Däremot dömdes han nyligen för stöld efter att ha blivit tagen på bar gärning efter att han stulit smycken ur en guldbutik. Han är tidigare dömd för ringa narkotikabrott.

Ung man knivskuren till döds på perrong i Stockholm

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.