Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brända mordoffret – misstankar har stärkts

Platsen i Ledinge där kroppen påträffades av en hundägare. Foto: Mikael Franzen

Den brända manskroppen upptäcktes av en hundägare i Ledinge, Knivsta, under lördagen. 

Under söndagen har förhör hållits med de fem mordmisstänkta – och misstankarna har stärkts till sannolika skäl mot tre av dem.  

Samtliga misstänkta är i 20-årsåldern, enligt Åklagarmyndigheten.

De fem personer som sitter anhållna som misstänkta för att ha mördat mannen som hittades på en gräsmatta i Ledinge, i Knivsta kommun, under lördagen har under söndagen förhörts i närvaro av sina försvarare.

Samtliga misstänkta är i 20-årsåldern, enligt åklagarmyndigheten. Och mot tre av dem har åklagarens misstankar stärkts till sannolika skäl efter förhören. För de återstående två är misstankegraden kvar på skälig nivå. 

Misstankarna stärktes mot trio efter förhör 

Vid 11.19 på lördagsförmiddagen larmade en hundägare i Ledinge polisen. 

Han hade upptäckt en bränd, död kropp på en gräsmatta. Kroppen var i ett sådant skick att hundägaren tyckte att det såg ut som en kvinna – men det ska röra sig om ett manligt offer, enligt uppgift till Expressen.  

Intrycket var att kroppen hade ”dumpats” på platsen. 

Mystisk grön personbil hett spår för polisen

Polisen spärrade av platsen och startade en förundersökning om mord. 

Redan efter några timmar kunde ett stort antal personer frihetsberövas som misstänkta i utredningen – bland annat under en räd av nationella insatsstyrkan i Gävlestadsdelen Sätra. 

Enligt personer som Expressen pratat med åkte det under natten till lördag runt en bil i det lantliga området till synes planlöst och ryckigt. Spåret med bilen är högintressant för polisen, enligt personer med insyn i utredningen.

Enligt vittnesuppgifter handlar det om en grön personbil. Vittnen uppges ha tagit upp jakten på bilen men släppt den cirka fem kilometer från Knivsta då bilen körde ifrån dem.