Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bordellmisstänkt polis: Jag blev diskriminerad

Ny sexköpsrazzia i centrala Stockholm efter gripandet av Paolo Roberto.
Här slår polisen till mot adressen i Stockholm.Foto: Janne Åkesson/Swepix
Den frihetsberövade mannen är anställd vid polismyndigheten.Foto: BILDBYRÅN

På onsdagen häktades polismannen misstänkt för grovt koppleri.

Enligt misstankarna har han drivit en bordell tillsammans med sin fru i Vasastan i Stockholm.

Utredarna har tagit mer än en halv miljon kronor i beslag – och gjort husrannsakan på en polisstation, enligt uppgifter till Expressen.

Den misstänkte har tidigare anmält polisutbildningen för att han känt sig diskriminerad – eftersom han är man.

Det var i måndags som polisens avdelning för särskilda utredningar slog till mot en massagesalong i Vasastan i Stockholm, efter misstankar om att salongen i själva verket användes som bordell.

Ett gift par – en man och en kvinna – greps misstänkta för grovt koppleri. Redan i fredags förra veckan anhölls de i sin frånvaro.

Den frihetsberövade mannen är anställd vid polismyndigheten. Enligt uppgifter till Expressen arbetar han i yttre tjänst i Stockholmsområdet. Under utredningen har en husrannsakan gjorts på polisstationen som mannen arbetar vid.

På onsdagen häktades paret på den högre misstankegraden. Brottsligheten ska ha pågått under ungefär ett års tid, till och med mitten av maj. Domstolen har dömt ut kvarstad på 2,5 miljoner kronor mot kvinnan.

Över en halv miljon i kontanter

Efter förhör med en målsägande samt genom listor på kunder och deras betalningar som hittats i lokalerna menar åklagaren att bordellen dragit in minst 1,6 miljoner kronor.

Expressen har tidigare rapporterat om att det ska finnas hundratusentals kronor beslagtagna i utredningen. Efter häktningsframställan står det klart att det rör sig om 530 000 kronor i kontanter.

För ett antal år sedan, efter flera misslyckade försök att bli antagen till polisutbildningen, upprättade han en anmälan till diskrimineringsombudsmannen (DO), vilket Aftonbladet först rapporterade.

I anmälan beklagade sig mannen över att antagningen var orättvis eftersom den var fördelaktig mot kvinnor.

Mannen anmälde diskriminering

Han skrev:

”Att låta mer lämpliga män uteslutas ur rekryteringen till förmån för att mindre lämpliga kvinnor ska få en plats är fel!”

”Att PHS låter mindre lämpliga personer påbörja utbildningen med den anledningen att dessa är kvinnor kommer resultera i att vi får sämre poliser ute på gatan framöver.”

På nätet finns annonser för den aktuella salongen på flera sajter. Flera sorters konventionell massageterapi erbjuds med tillhörande prislista. Kunder utlovas proffsig behandling i en avslappnad miljö med fräscha rum.

På en sajt finns kundrecensioner som sträcker sig två år tillbaka i tiden. En besökare har skrivit:

”Bland det exklusivaste jag besökt i Stockholm med omnejd. För att inte tala om bemötandet från det vackraste jag troligen mött i denna djungel.”

En annan skriver att han ”vidrört himmelriket” under sin massage.

Polisen sprängde Östermalmbordell

Att massagesalonger är förtäckta bordeller är inte ovanligt, enligt polisen. De senaste åren har polisen gjort flera tillslag mot liknande verksamheter.

När polisen gick in på en thaimassagesalong på Östermalm i november i fjol hittade man ett stort antal kondomer och våtservetter med intorkad sperma. I beslag togs även rökpipor och påsar med kristalliserat metamfetamin.

Polisen kunde slå fast att salongen använts som bordell – och spåren ledde till en man och en kvinna som misstänktes vara huvudmän. Hos kvinnan hittade man exklusiva väskor värda 150 000 kronor och Rolex-askar med kvitton på 113 000 respektive 80 000 kronor.

I slutändan kunde varken mannen eller kvinnan bindas till misstankarna om koppleri och de försattes på fri fot. I dag är utredningen nedlagd.

SE MER:

Paolo Roberto utreds för oaktsam våldtäkt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.