Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Blattelitos” förvandling – dömd och friad för mord

Kvinna hittades död i badkar • Svea hovrätt ändrar domen.
Abbe Alsaadi använde tramadol och anabola steroider.
Foto: Instagram
Annie Andersson Sigurdson hittades död i sitt badkar.
Foto: PRIVAT

Abbe Alsaadi dömdes i tingsrätten för mord på sin exflickvän Annie Andersson Sigurdson. 

Hovrätten friade honom för mord men fällde honom för grov kvinnofridskränkning mot Annie.

I en ny TV3-dokumentär skildras hur han blev den dopade, brottsförhärligande och våldsamma influencern ”Blattelito”.

– Jämfört med min barndom när jag hade inga vänner: Alla kände mig, säger han.

Den 26 april 2018 bröt sig polisen in i en lägenhet i Solna norr om Stockholm. Där låg 29-åriga Annie Andersson Sigurdson död i ett badkar. I lägenheten fanns även hennes tre år gamla dotter.

Annie hade drunknat. Hon hade också en dödlig dos av det narkotikaklassade läkemedlet tramadol i kroppen och stickmärken i ett armveck och i halsen. 

Efter att först ha avskrivit fallet som ett självmord inledde polisen en mordutredning där misstankarna riktades mot hennes expojkvän, Abbe Alsaadi.

I TV3-dokumentären ”I huvudet på en gärningsman” skildras hans väg in i våld och destruktivitet.

Abbe Alsaadi föddes i Irak. Som fyraåring kom han till Sverige med sin pappa. Efter några år följde hans mamma och lillasyster efter. Men hans känslor inför dem var blandade.

– Jag var ganska sur på dem. Vilka är de här två människorna, typ. De tar min farsas uppmärksamhet, säger Alsaadi i dokumentären.

I skolan var han aggressiv och utåtagerande. Han bråkade och skolkade. Efter att ha rispat en annan pojke med kniv skickades han på ungdomshem.

Abbe Alsaadi berättar om den bekräftelse han fick som ”Blattelito”.
Foto: TV3

Blattelito föds: ”Alla kände mig”

Han utvecklade en kriminell livsstil och började samtidigt bygga sitt varumärke i sociala medier: ”Blattelito”.

– Den här blatten som har en livsstil som ingen svensson lever, förklarar han sin image.

”Blattelito” lade upp videos där han använde droger, förnedrade tjejer och hanterade vapen. Han fick snabbt många hängivna följare som uppskattade hans laglösa image.

– De bara: ”Shit, du är ju helt sjuk”, och ger mig komplimanger, säger Abbe Alsaadi i dokumentären.

– Alla visste vem jag var. Jämfört med min barndom när jag hade inga vänner: Alla kände mig.

Abbe Alsaadi blev beroende av bekräftelsen, menar psykologen Jenny Yourstone i dokumentären.

– Det här blir som en drog. Det är ett sätt för honom att få det här självförtroendet som han kanske inte har egentligen, säger hon. 

Foto: TV3
Foto: TV3
Foto: TV3
Droger, vapen och vansinnesfärder präglade innehållet i Abbe Alsaadis sociala medier.
Foto: TV3

Förhållandet med Annie

År 2017 träffade han småbarnsmamman Annie Andersson Sigurdson.

– Hon var väldigt förtjust i honom, säger Annies mamma Tove Sigurdson Andersson.

Men han blev mer och mer våldsam. Annie började dokumentera skador som hon sa till sina närmaste att han hade vållat henne.

– Vi reagerade mycket på att Annies dotter ville vara hemma hos oss. Hon ville inte att Abbe skulle vara där. Hon tyckte att han var dum mot mamma, han slog mot mamma. Han var otålig mot henne, säger Tove Sigurdson Andersson.

Till sist fick Annie nog och han fick flytta ut.

I januari 2018 skickade Abbe Alsaadi en video till Annies föräldrar. Han hade filmat när Annie låg utslagen på golvet. Hon hade fått i sig en stor dos tramadol och magpumpades på sjukhus. Till föräldrarna sade hon att hon fått i sig tabletterna av misstag, men för vänner berättade hon att Alsaadi tvingat i henne dem.

Alsaadi dömdes i tingsrätten till 18 års fängelse för mord. Hovrätten friade honom för mord men fällde honom för bland annat grov kvinnofridskränkning.
Foto: FREDRIK SJÖSHULT

”Då fattade jag vad som hade hänt”

Den 26 april blev Annies vänner och anhöriga oroliga över att hon inte gick att nå. 

– I och med att jag skulle hämta dottern på förskolan så ringde jag dit, och där var hon inte. Då blev jag riktigt orolig, säger Tove Andersson Sigurdson.

Abbe Alsaadi uppger att han under dagen knackade på hos Annie. I lägenheten fanns dottern som sa att hennes mamma sov, enligt hans version. Det var han som ringde polisen.

Samtidigt hade Tove Sigurdson Andersson blivit så orolig att hon åkte dit. När hon kom fram möttes hon av polisen som hade brutit upp dörren.

– Då fattade jag vad som hade hänt. 

Den 1 maj greps Abbe Alsaadi misstänkt för mord. Utredningen visade att hans telefon kopplat upp mot hennes trådlösa nätverk natten hon dog. Han ringde även till en person som har uppgett att det hördes ett barn i bakgrunden. 

Abbe Alsaadis nya flickvän vittnade i utredningen. Hon hade sett honom koka ihop en tramadollösning dagen före Annies död.

Under kvällen åkte paret tillsammans hem till Annie eftersom han skulle betala en skuld till henne. Han gick ensam in i porten. Flickvännen fick en dålig känsla och körde därifrån utan honom, har hon sagt.

Kan släppas fri i sommar

Abbe Alsaadi erkände att han varit hos Annie men förnekade att han dödat henne. Han dömdes i tingsrätten till 18 års fängelse för mord. Hovrätten friade honom för mord men fällde honom för bland annat grov kvinnofridskränkning mot Annie. Straffet blev tre och ett halvt års fängelse. I sommar kan han bli villkorligt frigiven.

Dokumentären kan ses torsdag 21.00 på Viaplay, Viafree och TV3.

I TV4:s kriminalprogram ”Brottsjournalen” tas fallet med Abbe ”Blattelito” Alsaadi upp: ”Görs ett betydande polisiärt misstag i början”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.