Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Blattelito” Alsaadi ute ur fängelset: ”Ska fortsätta”

Inslag från 2019: Kvinna hittades död i badkar • Svea hovrätt ändrar domen.
Abbe ”Blattelito” Alsaadi.
Foto: Instagram

Influencern Abbe ”Blattelito” Alsaadi är villkorligt frigiven efter runt 2,5 år i fängelse.

Han var ursprungligen dömd till 18 år för mord på sin exflickvän – men hovrätten rev upp domen och dömde honom i stället till 3,5 år för bland annat grov kvinnofridskränkning och misshandel.

”Jag ska fortsätta med min sjuka livsstil till vardag och lägga ut allt bara för att det ska svida i era ögon”, skriver han i ett långt meddelande på Facebook.

24-årige Abbe Alsaadi, känd som den brottsförhärligande och våldsamme influencern ”Blattelito”, är ute ur fängelset efter att ha avtjänat cirka 2,5 år av sin dom på tre år och sex månader. 

”Jag begick mina misstag men jag stod för dom, nu har jag äntligen avtjänat av mitt straff”, skriver han på Facebook.

Friades för mord

Han dömdes till 18 år för mord 2018 sedan hans tidigare flickvän Annie Andersson Sigurdson hittats död i badkaret. Tingsrätten slog fast att han injicerat henne med en dödlig dos av det narkotikaklassade läkemedlet tramadol.

Men Svea hovrätt upphävde domen och förklarade att åklagaren visserligen hade styrkt att han injicerat drogen, men inte kunnat styrka vilken mängd.

Så Alsaadi frikändes för mord, men fälldes på en rad andra punkter.

Abbe ”Blattelito” Alsaadi.
Foto: FREDRIK SJÖSHULT

Kvinnofridskränkning och misshandel

Han dömdes till tre år och sex månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning, misshandel i två fall, grovt vapenbrott, olaga hot i två fall, sexuellt ofredande, grovt förtal, förtal, ringa narkotikabrott, ringa dopningsbrott, egenmäktigt förfarande, och skadegörelse i fem fall.

Exflickvännen hade före sin död slagit larm till både polisen och vänner om Alsaadis våldsamma beteende.

”Blattelito” hade många följare som uppskattade hans videos där han visade hur han använde droger, förnedrade kvinnor och hanterade vapen.

Nu skriver han, i en lång och senare raderad uppdatering på Facebook, om att han släppts.

”Yes i am fucking back bitches Jadå, då va man ute igen. Jag begick mina misstag men jag stod för dom, nu har jag äntligen avtjänat av mitt straff.”

”Jag ska fortsätta med min sjuka livsstil”

Han fortsätter med att han borde släppts tidigare, men att han misskötte sig och fick uppskjuten frigivning. ”Blattelito” Alsaadi skriver vidare att han gått program för att hantera sin ”ilska, utbrott samt missbruk”:

”Men ärligt så vet jag inte om nånting kan hjälpa en sån person som mig som är fullproppad av diagnoser, ett noll konsekvens tänk och impulsivitet.”

Alsaadi skriver också:

”Jag ska fortsätta med min sjuka livsstil till vardag och lägga ut allt bara för att det ska svida i era ögon. Jag är inte rädd för nån, alla ni är små Kackerlackor!”

Gustaf Linderholm, Annie Andersson Sigurdsons familjs målsägarbiträde, säger att han inte har någon direkt kommentar till Alsaadis inlägg.

Expressen har sökt Abbe Alsaadi.

Se mer: GW:s kritik mot polisen i ”Blattelito”-fallet

Inslag från 2019 – i TV4:s kriminalprogram ”Brottsjournalen” tas fallet med Abbe ”Blattelito” Alsaadi upp: ”Görs ett betydande polisiärt misstag i början”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.