Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens fynd i natt: Kan ha hittat bilen

Under natten till söndagen blev en 12-årig flicka skjuten vid McDonalds i Norsborg. Enligt uppgifter till Expressen ska två män i 21- och 18-årsåldern ha varit måltavlorna.
Polisen har hittat en halvt utbränd bil som skulle kunna vara den vita Audi som tros ha varit inblandad i helgens dödskjutning i Norsborg.Foto: Janne Åkesson / Swepix
Polisen och räddningstjänst vid den hittade bilen i Sollentuna.Foto: Janne Åkesson / Swepix
Polisen vill ha tips om den här vita bilen som fångades på bild av övervakningskameror, i samband med att en 12-årig flicka sköts till döds.Foto: Polisen.
Polisens tekniker arbetar vid fyndet.Foto: Swepix / Janne Åkesson
Polis på plats.Foto: Janne Åkesson / Swepix
Bilden undersöks.Foto: Janne Åkesson / Swepix
1 / 7

I helgen blev en 12-årig flicka skjuten till döds vid McDonald´s i Norsborg.

Nu kan polisen ha hittat den vita bil som tros vara inblandad i dödsskjutningen.

Polisen bekräftar att de hittat en bil som liknar den som eftersökts – och nu ska en teknisk undersökning genomföras. 

Skotten var troligen ämnade för två unga män med gängkoppling, som befann sig på platsen, och klarade sig oskadda. Istället dödades en 12-årig flicka. 

Expressen kunde tidigt berätta att en vit bil var ett av polisens huvudspår i jakten på mördaren, och att delar av händelseförloppet fångades av övervakningskameror. 

Nu har polisen hittat en halvt utbränd bil på en grusplan i Sollentuna som skulle kunna vara det fordon som användes i dödskjutningen.

– Det var förbipasserande som ringde in 00.35 om en bilbrand. Vi är på plats och undersöker ifall det rör sig om det efterlysta fordonet, säger Jari Kalliorinne vid Stockholmspolisen.

På sin hemsida bekräftar polisen att bilen som de hittat liknar den som eftersökts efter mordet på tolvåriga flickan. Det går däremot inte i nuläget att bekräfta eller avfärda om det rör sig om den. En teknisk undersökning ska genomföras. 

Avlossade två serier skott

Fyndet kommer efter att polisen gått ut med en bild på bilen till allmänheten.

”Personer som såg bilen i anslutning till brottsplatsen ombeds höra av sig till polisen. Även iakttagelser av bilen före eller efter brottet kan föra utredningen framåt”, skriver polisen på sin hemsida.  

Skott ska ha avlossats inifrån den vita bilen, som kördes en kort sträcka innan nästa skottserie föll. Därefter försvann bilen från platsen.

”Det finns uppgifter i utredningen som pekar på att det finns personer som befann sig på platsen vid tiden för brottet men som lämnade den innan polisen kom till platsen”, skriver polisen vidare. 

Bilen kan ha stulits i Tyresö

En av polisens arbetshypoteser är att en vit Audi som anmäldes stulen i Tyresö kan vara den aktuella bilen. 

Ägaren blev av sin Audi den 12 juni, när en vän till hans vän skulle provköra den inför en eventuell försäljning. Under provkörningen rånades mannen på bilen. 

I slutet av juni ringde polisen och meddelade att utredningen kring bilstölden lagts ned, enligt ägaren.

Men i söndags – efter dödsskjutningen – av flickan, hörde polisen av sig igen, och ville ha mer uppgifter om bilen berättade ägaren för Expressen. 

– Det är tragiskt. Om det är sant går det från en enkel bilstöld till ett medel att begå brott.

Inga misstänkta gärningsmän har gripits efter helgens dödsskjutning.

Sami: "Människor borde kunna gå vart som helst, när som helst".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.