Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barcelona-svenskens tredje offer har dött

Svensk misstänkt för mord i Barcelona – se bilderna från flykten och gripandet.
Mannen grips av polis. Foto: El Caso / El Caso
Här flyr misstänkta trippelmördaren.
Här grips mannen.Foto: El Caso

Den svenske medborgaren greps misstänkt för två mord och ett brutalt knivrån i Barcelona, Spanien.

Nu har även rånoffret dött efter att ha huggits av svensken i bröstet, skriver El Caso.

”Min kära David är död. Och jag också”, skriver offrets hustru.

I måndags greps en 29-årig svensk medborgare i Barcelona, Spanien, efter ett brutalt rån i de centrala delarna av staden. Rånoffret hade huggits i bröstet med kniv och fördes akut till sjukhus. Där har han nu avlidit, uppger spanska medier.

Offret, den 50-årige journalisten David Caminada Diaz, dog på sjukhus, skriver spanska El Caso. Dödsfallet bekräftas av hans fru Cristina Palomar via Twitter:

”Min kära David är död. Och jag också”, skriver hon.

https://twitter.com/cristinapalomar/status/1219957710910840832

Det innebär att den svenske medborgaren nu misstänks för tre mord. Innan han misstänks ha gått till rånattack hade han, enligt misstankarna, flytt från en brinnande lägenhet där en man sen hittades död.

Kvinna hittad död

Bara 600 meter därifrån hittades i samband med det en kvinna död. Inledningsvis misstänkte polisen att hennes död var en olycka, men efter att de andra händelserna uppdagats misstänkte polisen att det kunde finnas en koppling till svensken.

Enligt El Caso ska svensken ha burit på flera av kvinnans ägodelar när han greps. Det handlar bland annat om kort.

Efter gripandet har han sagt ”osammanhängande” saker på sjukhus, skriver El Pais.

– En svensk man i 30-årsåldern har gripits i Spanien. Sveriges ambassad i Madrid följer ärendet. Han är hemmahörande i Svealand, har Linn Duvhammar vid UD sagt om fallet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.