Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Krimrummet

Bandidos nya gängkonflikt – innan skotten på gymmet

Efter en skjutning på ett gym i centrala Stockholm under måndagen skadades en man i 55-årsåldern svårt. Nu misstänks den egentliga måltavlan ha varit en Bandidosman.
Foto: SVEN LINDWALL

PremiumEn krogvakt har dött av sina skador efter att ha skjutits på ett gym i centrala Stockholm – men en medlem i Bandidos tros ha varit den egentliga måltavlan, enligt uppgifter.

Mc-gänget kopplas till flera våldsamma konflikter och nu varnar polisen internt för en ny schism med ett kriminellt nätverk från Upplands-Bro.

Nyligen sköts en man till döds utanför Bandidos lokaler och förra veckan kastades en handgranat in på en restaurang i centrala Stockholm.


Expressens kriminalreporter Kim Malmgren tar med dig in i de största aktuella fallen i Krimrummet. Vad händer i polisens kamp mot gängen, vilka är snackisarna i de största rättegångarna? Bara för dig med Expressen Premium.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

GW:s kritik: Regeringens plan är ett slag i luften

Kriminologen kommenterar åtgärderna mot gängvåldet

Premium

Kungens dolda gömställe – mitt bland resenärerna

”Vanliga människor går in genom huvudentrén...”

Premium

Akut kris för finhamburgarna – flera kedjor riskerar att slås ut

Efter hajpen – miljonskulder för finburgarna • ”Vargavinter”

Premium