Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avhopparen Julia, 23, om sexriterna i Knutby

Knutbypastorn smekte, kysste och hade sex med en 17-årig flicka för att ge Åsa Waldau frid, enligt misstankarna. Avhopparen Julia, 23, och flera andra kvinnor vittnar om hur pastorn ska ha lurat till sig sex i Guds namn.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Knutbypastorn smekte, kysste och hade sex med en 17-årig flicka för att ge Åsa Waldau frid, enligt misstankarna. 

Avhopparen Julia, 23, och flera andra kvinnor vittnar om hur pastorn ska ha lurat till sig sex i Guds namn.

Den nu vuxna 17-åringen berättar om extrem rädsla – men också stolthet över att ge Kristi brud lugn.

– Om alla inte var på plats så blev Åsa orolig. Allas uppgift var att finnas där för henne, säger en annan kvinna i förhör.

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.