Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Återfallsförbrytare jagas för drogvåldtäkt på två flickor

Så många brott anmäldes i Sverige 2019
Bilder på den misstänkte våldtäktsmannen från tidigare polisutredningar.
Foto: Polisen
Foto: Polisen
Foto: Polisen

En återfallsförbrytare jagas misstänkt för brutala våldtäkter på två 14-åriga flickor i centrala Stockholm.

Barnen har berättat att de lurades till mannens bostad och drogades innan de blev våldtagna under vapenhot, uppger en sexbrottsutredare för Expressen.

Polisen larmades om våldtäkten i slutet av april. De två 14-åriga flickorna berättade att de under en vardagsnatt utsatts för ett grovt sexuellt övergrepp efter att ha blivit drogade med narkotika.

Flickorna har berättat för polisen att de lurades till mannens bostad. Polisen lyckades med hjälp av den informationen identifiera en misstänkt man och han är nu efterlyst.

De har också berättat att de hotades med vapen i samband med våldtäkterna, uppger en sexbrottsutredare.

Flickorna har nu fått två advokater till sin hjälp som målsägandebiträden.

Återfallsförbrytaren har varit efterlyst i flera veckor

Polisen har nu sökt efter den misstänkta våldtäktsmannen i flera veckor utan att hitta honom.

Det handlar om en 25-årig återfallsförbrytare som flera gånger tidigare dömts för olika brott. Hans kriminalregister innehåller flera stölder, ringa narkotikabrott och en bilstöld men han är inte tidigare dömd för sexbrott.

I en personutredning har han berättat om ett kringflackande liv där han bott både i Stockholm och på olika platser norr om huvudstaden. Han har fem barn men de bor med sin mamma i ett annat land.

Under flera års tid har han missbrukat narkotika med ett regelbundet rökande av cannabis.

I perioder har han fått hjälp av socialtjänsten med boende i Stockholm. Han har haft en del ströjobb på restauranger men inget fast arbete.

Har vädjat om behandling

Återfallsförbrytaren har inför en rättegång berättat att han vill sluta med droger och ”att han måste ta ansvar och behöver behandling”.

När han greps av polis efter en stöld i en butik i Stockholm i slutet av förra året saknade han fortfarande jobb.

– Jag har ingen inkomst därför baxade jag skorna, förklarade han i ett polisförhör.

Misstankarna är nu betydligt allvarligare och handlar om grov våldtäkt mot barn men även narkotikabrott eftersom flickorna ska ha drogats av mannen. Straffskalan för grov våldtäkt mot barn sträcker sig från fyra till tio års fängelse.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.