Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åtalad man frikänns för mordet på Lena Wesström

Här är tre andra nyheter att hålla koll på i dag.
Lena Wesström, 45Foto: Privat / Privat
Minnesplatsen för mördade Lena Wesström.Foto: ALEX LJUNGDAHL

För två år sedan mördades Lena Wesström, 45, i närheten av sitt hem i Örebro.

Nu frikänner tingsrätten den åtalade mannen som tidigare haft en relation med henne.

Bevisen räcker inte till för att döma honom för mord.

En kväll i maj 2018 försvann Lena Wesström, 45, från sitt hem i stadsdelen Hjärsta i Örebro. Flera dygn senare hittades hon mördad bakom ett bullerplank, bara ett hundratal meter från sitt hus.

Fokus för den långdragna utredningen har varit en man i 40-årsåldern som Lena tidigare haft en relation med. Han försattes tidigt i utredningen på fri fot i brist på bevis. Hösten 2019 greps han återigen misstänkt för mordet.

På onsdagen meddelade Örebro tingsrätt sin dom mot mannen: Han frikänns – bevisningen räcker inte till.

Bevisen räcker inte

I ett pressmeddelande skriver Örebro tingsrätt:

”Tingsrätten har analyserat var och ett av de bevis som åklagarna lagt fram. Därefter har också en sammanvägd bedömning gjorts. Enligt tingsrättens bedömning har åklagarna inte lagt fram bevis mot den åtalade mannen som på ett tillräckligt konkret sätt bevisar att han befunnit sig på eller i närheten av den plats där kvinnan dödades vid tiden för mordet.”

Att mannen inte skulle dömas till något längre fängelsestraff var väntat eftersom han försattes på fri fot i väntan på dom, efter att ha suttit häktad under flera månaders tid.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Brott i Sverige 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.