Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Äldre man mördad i sitt hem – tidigare granne misstänks

Polisen larmades till en adress på Kungsholmen klockan 12:09 på tisdagen. En man hittades svårt skadad i en lägenhet.
Foto: Läsarbild
Foto: Daniel Ingmo
Foto: Daniel Ingmo

En man i 80-årsåldern blev på tisdagen knivmördad i sitt eget hem på Kungsholmen i Stockholm.

En yngre man häktades i dag som mordmisstänkt.

Mannen har tidigare varit granne med mordoffret – och i samband med dådet sa han att han ”hatade” den äldre mannen som också varit hyreshusets vicevärd, enligt Expressens uppgifter.

Det var vid lunchtid i tisdags som polis, ambulans och räddningstjänst larmades om ett mordförsök på på Kungsholmen i Stockholm.

– Vi har en svårt skadad man på en adress i Fredhäll, och vi har gripit en annan man, sa Ola Österling vid Stockholmspolisen.

Offret var en man i 80-årsåldern. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Han har under många år varit hyreshusets vicevärd och skött enklare sysslor i huset. De andra hyresgästerna har vänt sig till honom om en propp gått i det gemensamma elskåpet i källaren och han har också klipp gräs kring huset.

Mordoffret har också hanterat klagomål i huset och i rollen som vicevärd varit en länk till hyresvärden.

Enligt Expressens uppgifter ringde mördaren på mannens dörr och gick sedan till knivattack. Han ringde sedan själv polis och greps med blodiga händer.

Tidigare varit granne

På torsdagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Han vidgår att han utövat våld mot den här personen men har i nuläget inte tagit ställning till den rubricering av gärningen som åklagaren gör gällande, säger hans advokat Björn Sandin.

Mannen i 30-årsåldern är tidigare ostraffad. Han har tidigare varit granne med mordoffret och enligt Expressens uppgifter utreds en konflikt från tiden som grannar som möjligt mordmotiv.

Expressen har utan framgång sökt kammaråklagare Johan Kjellsson som leder utredningen.