Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åklagaren: Inte redo ta beslut om Paolo Roberto

Paolo Roberto erkänner: Har köpt sex
Paolo Roberto har erkänt sexköp efter att ha gripits vid ett tillslag i Stockholm den 14 maj.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Tre rumänska medborgare har häktats i den människohandelshärva som kopplas till polisens ”Insats torsk”.

Om tv-profilen Paolo Roberto – som erkänt sexköp – kommer att misstänkas för något ytterligare brott är ovisst.

– Jag vill komma längre i människohandelsärendet innan jag kan göra en bedömning, säger kammaråklagare Paulina Brandberg.

En 24-årig kvinna häktades i måndags efter att ha gripits på flygplatsen i Malmö förra fredagen. Två män, 26 och 29 år, är häktade sedan tidigare.

Trion misstänks för människohandel och grovt koppleri.

Inom ramen för ”Insats torsk” togs även ett stort antal män av polis misstänkta för sexköp, däribland Paolo Roberto, 51. 

Har inte delgivits misstanke

Eftersom polis och åklagare utreder trafficking kan sexköparna komma att bli misstänkta för betydligt grövre brott – som oaktsam våldtäkt.

Men enligt kammaråklagare Paulina Brandberg dröjer det innan hon är redo att fatta ett sådant beslut.

– Just när det gäller Paolo Roberto händer det inte så mycket just nu. Jag behöver komma längre i människohandelsärendet innan jag kan fatta något beslut om Paolo Roberto, säger hon.

Paulina Brandberg förklarar att det inte hållits några nya förhör med Paolo Roberto och att han inte delgivits misstanke om oaktsam våldtäkt.

”Nere för räkning”

Enligt Paolo Robertos advokat Thomas Martinson har entreprenören det tufft efter att ha utsatts för vad han kallar ett ”obehagligt” drev.

– Han är skadad av det. Det går väl inte uppleva det på något annat sätt. Han ligger nere för räkning, det är den bästa sammanfattningen. Sedan får vi se vad som händer, säger han.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.