Aggressiv hund till attack mot person

Publicerad

En lösspringande hund ska ha attackerat en person och en annan hund på midsommarafton.

Personen har tagits om hand av ambulans.

Hunden är infångad och kan nu komma att avlivas, enligt polisen som kallar den:

"Aggressiv och farlig för människor."

Polisen fick in larmet om händelsen i Norrköping vid 12.23 på midsommarafton. Via sin hemsida skriver de:

"Polis kontaktades via 112 av en person som sade sig ha blivit attackerad och biten av en lösspringande aggressiv hund i stadsdelen Navestad i Norrköping. Även personens egen hund ska ha blivit angripen och sprungit ifrån platsen."

Kort därefter, vid 12.46, ska hunden ha fångats in. Samtidigt anlände flera polispatruller till platsen för att söka efter ägaren. 

Det visade sig också att personen som angripits behövde sjukvård och ambulans tillkallades. Det ska handla om sårskador. Mannen blev biten i handen och i benet.

– När polisen kom till platsen så insåg de att skadan var allvarligare än vad som först trotts och mannen är förd till sjukhus, hans hund sprang bort och har inte hittats än, säger Hanna Andersson, presstalesperson hos polisen till Norrköpings tidningar. 

Polisen: Hunden kan behöva avlivas

Vid 13.03 omhändertogs den aggressiva hunden av polis. Via sin hemsida skriver polisen:

"Nu väntar bedömning om hunden kan återföras till sin ägare eller om den ska avlivas efter att ha påvisats vara aggressiv och farlig för människor."

– Ägaren är inte kontaktad än, men vi har våra tankar om vem det är, säger Hanna Andersson på polisen till Norrköpings tidningar.

Enligt tidningen var den angripande hunden tillfälligt hos en hundvakt och hade rymt när den gick till attack.

Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag