Aggressiv hund till attack mot person

En lösspringande hund ska ha attackerat en person och en annan hund på midsommarafton.

Personen har tagits om hand av ambulans.

Hunden är infångad och kan nu komma att avlivas, enligt polisen som kallar den:

"Aggressiv och farlig för människor."

Polisen fick in larmet om händelsen i Norrköping vid 12.23 på midsommarafton. Via sin hemsida skriver de:

"Polis kontaktades via 112 av en person som sade sig ha blivit attackerad och biten av en lösspringande aggressiv hund i stadsdelen Navestad i Norrköping. Även personens egen hund ska ha blivit angripen och sprungit ifrån platsen."

Kort därefter, vid 12.46, ska hunden ha fångats in. Samtidigt anlände flera polispatruller till platsen för att söka efter ägaren. 

Det visade sig också att personen som angripits behövde sjukvård och ambulans tillkallades. Det ska handla om sårskador. Mannen blev biten i handen och i benet.

– När polisen kom till platsen så insåg de att skadan var allvarligare än vad som först trotts och mannen är förd till sjukhus, hans hund sprang bort och har inte hittats än, säger Hanna Andersson, presstalesperson hos polisen till Norrköpings tidningar. 

Polisen: Hunden kan behöva avlivas

Vid 13.03 omhändertogs den aggressiva hunden av polis. Via sin hemsida skriver polisen:

"Nu väntar bedömning om hunden kan återföras till sin ägare eller om den ska avlivas efter att ha påvisats vara aggressiv och farlig för människor."

– Ägaren är inte kontaktad än, men vi har våra tankar om vem det är, säger Hanna Andersson på polisen till Norrköpings tidningar.

Enligt tidningen var den angripande hunden tillfälligt hos en hundvakt och hade rymt när den gick till attack.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.