Adriana, 12, blev mördad – vapnet använt i musikvideo

Här tvingas hon begrava sitt barn • Hör mammans sorg och vädjan till politikerna.
Två veckor innan hon skulle börja sjunde klass mördades 12-åriga Adriana utanför en bensinstation i Norsborg i Botkyrka.
Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX
Adriana var den enda som träffades i skjutningen – men polisen misstänkte tidigt att kulorna inte var ämnade för henne.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Gärningsmännen satt i en bil och avfyrade skott från ett automatvapen när 12-åriga Adriana mördades i Botkyrka i fjol.

Både vapnet och bilen har använts i en musikvideo som spridits på nätet.

Sedan tidigare sitter en man häktad – och nu är ytterligare tre personer efterlysta.

Två veckor innan hon skulle börja sjunde klass mördades 12-åriga Adriana utanför en bensinstation i Norsborg i Botkyrka.

– Adriana var en tjej som ville förändra förorten. Hon ville bli politiker. Hon var tuff och rättvis. Hon var en fredsmäklare, sa hennes mamma Susanne på begravningen.

Det var natten till den 2 augusti 2020 som beväpnade gärningsmän öppnade eld med automatvapen från en vit Audi. Adriana var den enda som träffades i skjutningen – men polisen misstänkte tidigt att kulorna inte var ämnade för henne.

Enligt uppgifter har en teori i utredningen i stället varit att två gängkopplade män som befann sig i anslutning till platsen var måltavlor i dådet.

Användes i musikvideo

Utredningen pågick länge i det tysta, men den senaste tiden har flera betydande genombrott gjorts. För några veckor sedan häktades en man i 20-årsåldern misstänkt för mord.

De senaste dagarna står det klart att polisen jagar ytterligare tre personer. I fredags häktades en man i sin utevaro. Han misstänks för mord, mordförsök och synnerligen grovt vapenbrott. Han är också internationellt efterlyst.

I efterlysningen mot mannen står att han misstänks för att ha innehaft minst fyra skarpa skjutvapen, däribland den Kalasjnikov som användes vid mordet på Adriana. Mordvapnet och bilen som användes vid dådet har även ”använts vid en produktion av en musikvideo som har gjorts allmänt tillgänglig via internet”.

På måndagen hålls ytterligare förhandlingar där två efterlysta män begärs häktade i sin utevaro.

Hon träffades av minst en kula – avsedd för någon annan – under en hundpromenad i Norsborg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.