22-åring våldtog flicka – döms till fängelse

Dömde mannen
Stigen i Huddinge.
Foto: Daniel Ingmo

En 22-årig man har dömts för grov våldtäkt mot barn sedan han överföll och våldtog en 13-årig flicka som var på väg till skolan tidigare i år. 

Mannen döms nu till fängelse i sex år och sex månader.

Tidigt på torsdagsmorgonen den 25 april i år åkte den 22-åriga mannen moped på en gångväg i Hudding söder om Stockholm. 

När han fick syn på en 13-årig flicka på vägen stannade han och attackerade flickan. Han släpade in henne i skogen och våldtog henne, flertalet gånger, under dödshot och strypgrepp. 

Flickan lyckades ta sig loss och en förbipasserande hörde hennes skrik och larmade polis. 

En kort tid senare greps och häktades 22-åringen misstänkt för grov våldtäkt mot barn.

Nu har han dömts vid Södertörns tingsrätt. 

En 22-årig man har dömts.

Bedöms som grov våldtäkt

På torsdagen meddelade Södertörns tingsrätt att mannen döms till 6 år och 6 månaders fängelse för grov våldtäkt mot barn. Han döms också för förgripelse mot tjänsteman, efter att 

Han ska också betala skadestånd till flickan om 257 140 kronor.

Erkände – men tycker inte våldtäkten är grov

22-åringen har erkänt att han våldtagit flickan men invänt mot att barnvåldtäkten rubricerades som grov. 

Mannen har tidigare sagt, genom sin advokat, att han var djupt ångerfull och ville be flickan om förlåtelse. 

Inför åtalet fick 22-åringen genomgå en mindre rättspsykiatrisk undersökning, en så kallad paragraf 7-utredning. Psykiatriker når slutsatsen att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning.

Var maskerad

I tingsrättens dom framgår att 22-åringen vid överfallet var påverkad av både narkotika och alkohol. Han var även maskerad och sa till flickan att han hade kniv och hotade att döda henne om hon inte var tyst och lät honom utföra våldtäkterna. 

Att 22-åringen var maskerad och att platsen för brottet var ensligt gör att flickan ”var väldigt utsatt vid tillfället” skriver tingsrätten.

Tidigare brottslighet

I samband med utredningen berättade 22-åringen närmare om sitt liv, vilket Expressen tidigare skrivit om. Bland annat hur han flyttat till Sverige 2004 men skolgången varit svår, med inlärningssvårigheter och han omhändertogs av myndigheter och har sålt knark. 

22-åringen är tidigare dömd för brott och var vid våldtäktstillfället villkorligt frigiven. Det senaste fängelsestraffet dömdes ut sedan han misshandlat en gravid kvinna och onanerat vid en skola innan han senare greps naken på Ica.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.